Aktualno

“Što rade gradonačelnik i vijećnici?!”

Smjene u dubrovačkoj Carinarnici prokomentirao je za duList Igor Žuvela, predsjednik udruge Dubrovnik Regija.

– Vraća li se neki sumrak sustava? Je li moguće da se služimo staljinističkim metodama? Gdje ovo vodi? Što rade gradonačelnik i naši vijećnici kad dozvoljavaju da institucije Grada kao što su Carinarnica i Trgovački sud odlaze te da pošteni i krasni ljudi, koji vole ovaj grad, i koji su se za njega borili i živjeli tu ne mogu pronaći svoju egzistenciju – pita se ogorčeno Žuvela, dodavši kako je gradonačelnik „Andro Vlahušić imao jedva tri sekunde vremena za razgovarati kada su ga htjeli upoznati s ovom tematikom, jer je rekao da sve zna“.

– Znači, cijelo vrijeme svi znaju sve. Znaju da se ovaj grad uništava. Nas su nažalost pobacili, odbili su nas te će se sve ono što treba nalaziti u dijelu hrvatske države. Neka nam onda jasno kažu što misle s ovim Dubrovnikom. Dokle će ovo doći? Građani probudite se, a političari otiđite doma jer nemamo nikakve koristi od vas. Nestaju krasni ljudi, nestaju institucije, egzistencija će i život u gradu biti loto – naglasio je Žuvela.

Na pitanje misli li da bi inicijativa nezavisne vijećnice Marije Delije o hitnom ukidanju Vladine odluke mogla nešto primijeniti Žuvela odgovara:  

– Nažalost ne može, to je zakašnjela reakcija. Svaka čast Deliji, ali je nonsens da se to nije uvrstilo u sjednicu jer nije dovoljno pripremljeno. Niti su se donijele odluke jer se bave pojedinačnim interesima, a ne s onim zašto bi trebali predstavljati grad. To je strašno! Ako se gradonačelnik i vijećnici Grada Dubrovnika ne bore za ljude i institucije Grada, neće to učiniti ni ovi odozgor koji ih ni ne znaju – komentira Žuvela, naglasivši kako je Dogana osnovana 1277. godine.

– Tome danas jednostavno kažemo adio, doviđenja, jer je tako svemoćni Bog Linić ili netko drugi rekao – govori Žuvela, dodavši kako je Carinarnica Dubrovnik najuspješnija carinarnica po suzbijanju kriminala.
– Je li ovo nagrada ljudima koji su pošteno radili svoj posao? – upitao je Igor Žuvela.
 

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

VEĆ OD PRVOG SRPNJA United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija