Aktualno

Vlahušić pozvao DORH među vatrogasce!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je poziv državnom odvjetništvu i policiji da istraže sporne javne nabave iz 2008., a najavio je i osobni angažman u rješavanju organizacijskih i formalnih nesuglasica, piše na stranicama Grada Dubrovnika.

Sve to rekao je Vlahušić na sastanku sa zapovjednicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepkom Krilanovićem i Antom Grčićem.

Sastanak je iniciran nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je vijećnik HDZ-a Antun Kisić upozorio na alarmantno stanje u dubrovačkom vatrogastvu. Sve na temelju dopisa kojeg je dobio, a koje je dostavljeno Vlahušić i predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti.

Kako dalje navode iz gradske uprave, na sastanku s vatrogasnim zapovjednicima je zaključeno kako materijalni problemi u poslovanju Javne vatrogasne postrojbe uglavnom proizlaze iz izostanka povrata sredstava od strane Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, radi čega je pokrenut i upravni postupak.

S druge strane, Grad Dubrovnik, hvale se gradski službenici, redovito izvršava svoje obveze te će se proračunskim izdacima za vatrogasce dodati i 600 tisuća kuna duga preuzetog od Republike Hrvatske.
Stručna tijela ministarstva i Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvršit će nadzor te utvrditi tehničke potrebe dubrovačkih vatrogasaca kako bi se temeljem tog stručnog nalaza moglo investirati u novu opremu, najavljeno je na sastanku.

Pročitajte još

Učiteljica Gordana Rokolj s učenicima napravila dubrovački dječji vodič

Maria Prkut

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PITA: Zašto tako dugo čekamo radne dozvole?

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: Konačno započinje projekt izgradnje autoceste do Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija