DuList IN

ŠTO POSJETITI U HRVATSKOJ? The Times preporučio Vilu Čingriju, Omblu, Šipan…

ŠTO POSJETITI U HRVATSKOJ? The Times preporučio Vilu Čingriju, Omblu, Šipan...

Britanski The Times objavio je članak novinarke Lucie Grace u sklopu kojeg autorica otkriva 11 prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje jamče nezaboravan i autentičan odmor bez gužvi, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Kako se navodi u objavi, riječ je o lokacijama i doživljajima popularnim među lokalnim stanovništvom pa se tako ističu potencijali i specifičnosti uvale Samograd na Korčuli, izvora rijeke Omble nedaleko Dubrovnika, izdvojeni su i restoran Stari Fijaker u Zagrebu te vinarija Kozlović u Istri, istaknute su ljepote slapova NP Krka te otoka Šipana i Mljeta, a preporuča se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, obilazak Zagrebačke katedrale, Zmajevih brazdi u Motovunu te vile Čingrije u Dubrovniku.

ŠTO POSJETITI U HRVATSKOJ? The Times preporučio Vilu Čingriju, Omblu, Šipan...

Vidljivosti Hrvatske na britanskom tržištu pridonijela je i nedavna objava u Sunday Timesu koji je našu zemlju uvrstio na popis najkvalitetnijih i najpovoljnijih destinacija koje pružaju kvalitetne uvjete i niske troškove života. Riječ je o objavi koja je nastala kao rezultat suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s novinarkom Liz Rowlinson te Michaelom Freerom, direktorom Digital Nomads Associations (DNA) za Hrvatsku, koji živi i radi u Kaštelima te koji je usporedio troškove i način života u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Uvrštenjem na ovaj popis naša se zemlja našla uz bok Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Turskoj, a kao najveća prednost Hrvatske, uz niske troškove života, istaknuta je ljepota i očuvanost prirode u sklopu koje se može voditi ugodan, aktivan i dinamičan život.

 

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist