DuList IN

Što nas sve čeka na Ljetnoj školi filma Šipan?

Ljetna škola filma Šipan

Do 14. kolovoza na otoku Šipanu održava se filmska škola i filmski festival pod nazivom ''Ljetna škola filma Šipan'', ove godine čak deseta po redu!

Ove godine bit će tu čak tri radionice za djecu, igrani i animirani film, te fotografija. Gostovat će i Vinko Brešan, Zijah Sokolović te glazbenik Tedi Spalato.

Radionicu igranog filma vodit će pisac i scenarist Amir Kamber iz Sarajeva, te Igor Kožić, zagrebački snimatelj i montažer, poznat iz dječjeg programa HRT-a. Radioionicu animiranog filma i ove godine vodi Jasminka Ljubić Bijelić iz Škole animiranog filma Čakovec. Dean Zulić vodit će radionicu fotografije.

Uz posljednji veliki hit "Svećenikova djeca", publika će imati priliku na otoku pogledati i otočnu komediju – "Kako je počeo rat na mom otoku", a u goste dolazi i Dražen Žarković, koji će predstaviti lik Koka u novoj pustolovini – "Zagonetni dječak".

Posebnom filmskom ugođaju na Šipanu će pridonijeti projekcija dokumentarne komedije o bračnom posredniku Nedjeljku Babiću – "Gangster te voli" u režiji Nebojše Sljepčevića, a svakako zanimljiva bit će i "Du večer" na kojoj će nam se filmskim ostvarenjima predstaviti udruge Luža i AVCD Dubrovnik.

Uz koncert Tedija Spalata, tu je i dramska večer na kojoj će svojom predstavom "Međuigre 0-24"nastupiti Zijah Sokolović.

Uz svečane premijere ovogodišnjih radova, završnu večer 14. kolovoza glazbenim nastupom uveličat će duo Maia & Eva. Šipan će tijekom festivala posjetiti i Ivana Penjak Kasavica, pedagoginja iz Slanog koja će na Šipanu razgovarati s lokalnim stanovništvom za potrebe kratkog filma "10 sekundi ljubavi za Šipan".
 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist