Politika

Što HDZ-ovi kandidati očekuju od ankete?

hdz kosor18

Čak tisuću Dubrovčana trebalo bi dati odgovor na pitanje – tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika ili gradonačelnicu Dubrovnika.

Pet je ponuđenih imena za potencijalne kandidate, koje smo kontaktirali za komentar o očekivanjima. Najviše iznenađen cijelom situacijom bio je Ante Kačić, bivši član HDZ-a, i bivši predsjednik Općinskog suda u Dubrovniku, danas odvjetnik s privatnom praksom. Zašto? Pa, po njegovim riječima, o anketi ga nitko nije kontaktirao.

– Saznao sam da sam među ponuđenim imenima putem portala, kao i svi drugi. Nisam kandidat niti o tome uopće razmišljam. Bilo je nekakvih ranijih kontakata, ali sam ja takvu mogućnost odbio – rekao nam je Kačić, naglasivši kako niti zna tko ga je stavio na popis imena za potencijalne kandidate, niti je uopće član HDZ-a.

Veteran HDZ-a u Dubrovniku, gradski vijećnik Antun Kisić, koji je u više navrata istaknuo kako se ne želi prihvatiti kandidature, ne želi komentirati HDZ-ovu anketu. Tek nam je poručio da se strpimo par dana kad će rezultati biti poznati.

Stranačka šefica u Gradu Dubravka Šuica rekla je kako će valjda građani dati odgovor na pitanje o najboljem kandidatu među ponuđenima.
A na pitanje je li je strah rezultata rekla je:

– Strah me samo dragog Boga. Ne bojim se ničega – rekla je Šuica, poručivši kako je o svemu prerano govoriti te kako je ovo tek preliminarno istraživanje. Napomenula je kako se za prošle izbore na Gradskom odboru HDZ-a Dubrovnik o kandidatu za gradonačelnika/cu raspravljalo tek za Uskrs.

Mladi turistički menadžer Davorko Obuljen rekao je kako je teško govoriti o očekivanjima te da će se o kandidatima izjasniti tisuću građana.
– Mislim da je privilegij biti u tom odabranom društvu – kratko je rekao Obuljen.

Nika Bulića, koji se zadnjih dana sve glasnije spominje kao izgledan HDZ-ov kandidat za župana, nismo uspjeli dobiti.

Svakako će biti zanimljivo doznati rezultate ovog istraživanja, tim više ako se pokaže kako su građani recimo podržali Antu Kačića. I što će u tom slučaju napraviti HDZ budući da Kačić nema ambicije biti njihovim kandidatom za gradonačelnika, jer je takvu opciju kategorički odbio?

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist