Sport

STJEPO ROKO „Na krilima domaće publike do odličnih rezultata!“

STJEPO ROKO „Na krilima domaće publike do odličnih rezultata!“

Nakon zagrebačkog Grand Prixa, hrvatski judo u dubrovačkom Europskom kupu ima još jedno značajno natjecanje. U subotu 17. i nedjelju 18. listopada u Dubrovniku će 209 judoka s tri kontinenta i 18 zemalja, svijeta tražiti vrijedne bodove.

Niti obilne padaline nisu zaustavile vrijedne domaćine iz JK Dubrovnik 1966 da, zajedno s Gradom Dubrovnikom, Hrvatskim judo savezom i samim judokama, najave Europski judo kup, koji će se u subotu (u 10 sati kvalifikacije, u 16 sati finalni blok) i nedjelju (u 11 sati kvalifikacije, u 16 sati finalni blok) održati u dvorani Gospino polje. Ulaz je za gledatelje besplatan, a razloga za dolazak je jako puno.

– Jako smo zadovoljni odazivom natjecatelja, a unatoč kiši za sada sve ide po planu te očekujemo jako dobre borbe na prvom izdanju Europskog kupa – rekla je Klara Mitrović, dopredsjednica JK Dubrovnik 1966, dok je glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Hrvoje Lindi rekao:

– Zadovoljstvo je još veće kada se zna da su Rusi i Francuzi došli u jakom sastavu te da će ostati i na pripremama u Dubrovniku. Povjerenje Međunarodne judo federacije (IJF) i Europske judo unije (EJU) pokazuje se i u dodjeljivanju domaćinstva turnira Grand Prixa i sada Europskog kupa. Time se i potvrđuje status Hrvatskog judo saveza kao vodećeg u regiji.
Dogradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž je istaknuo:

– Mogu reći da sam neizmjerno sretan što će Dubrovnik ugostiti jedne od najboljih europskih judaša. Isto tako mogu reći da je Dubrovnik grad sporta gdje smo izričito poznati po vaterpolu, ali judo je drugi sport u gradu. Ako samo pogledamo kroz povijest, Dubrovnik je već dao puno velikih judo imena, a i JK Dubrovnik 1966 će uskoro proslaviti 50 godina postojanja, pa ovim putem želim puno sreće i uspjeha našim natjecateljima u nadolazećem vikendu.
Najveće zvijezde judo vikenda u Dubrovniku su ipak same judoke. Tako je Karla Prodan, aktualna svjetska kadetska prvakinja rekla:

– Jako sam dobro odradila kadetski dio sezone. Ovo je uzrast seniora tako da je ovo jedan veliki izazov za mene. Nadam se da ću se dobro boriti i pokazati svoju kvalitetu, a vjerujem da na taj način mogu i do medalje.

Europski kup u Dubrovniku je velika stvar pogotovo za domaće sportaše. Tako je i sa Stjepom Roko, judašem JK Dubrovnik 1966:

– Svi jedva čekamo da natjecanje krene! Drago nam je što je tako veliki odaziv judoka iz cijelog svijeta, a siguran sam da su se svi potrudili da ovo dobro natjecanje i ima puno razloga da u dvorani Gospino polje bude jako puno gledatelja. Vjerujem da će to i nama biti velika potpora za odlične rezultate.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist