Hrvatska

STIŽE ČAK 200 SUDIONIKA Dubrovnik uskoro središte ekonomije, menadžmenta i poduzetništva!

OFEL Dubrovnik Ekonomija 1

Četvrtu godinu zaredom konferencija OFEL postaje središte znanstvene misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništva.

Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će 200 istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz čak 24 države. OFEL 2016 održava se u Dubrovniku 15. i 16. travnja na temu „New Governance for Value Creation: Towards Stakeholding and Participation“, a domaćin konferencije je Odsjek za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Od ove godine suorganizator programa ovog najvećeg regionalnog znanstvenog okupljanja je Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, pa će se tako između 107 izloženih radova pronaći i oni iz područja komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću.

Ključni govornik ovogodišnje konferencije jest prof. dr. sc. Alessandro Zattoni sa Slobodnog međunarodnog sveučilišta društvenih znanosti Guido Carli (tal. LUISS – Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli). Glavni interes istraživanja višestruko nagrađivanog talijanskog znanstvenika i konzultanta brojnih kompanija je korporativno upravljanje, strateško pozicioniranje i poslovno planiranje, a u okviru svoga predavanja prof. dr. sc. Zattoni osvrnut će se na poticanje učinkovitog stvaranja vrijednosti i njezine ravnomjerne distribucije.
Uz istaknute uzvanike iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske, županije Dubrovačko-neretvanske i medija, otvorenju konferencije prisustvovat će i prof. dr. sc. Danijela Miloš Sprčić, priznata stručnjakinja iz područja financijske analize i upravljanja rizicima. Njezin rad „Perspektive razvoja hrvatskog tržišta korporacijskih obveznica“ nagrađen je znanstvenim nagradama „Prof. dr. Marijan Hanžeković“ i „Nagradom Mijo Mirković“ za 2004. godinu. Također, stručna je suradnica i analitičarka na mnogobrojnim projektima te je članica uređivačkog odbora priznatog međunarodnog znanstvenog časopisa Journal of Finance and Investment Analysis.

Paletu jakih pokrovitelja i partnera OFEL-a čine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom dr. sc. Predragom Šustarom, poslovni tjednik Lider, HEP, Hrvatska udruga članova nadzornih i upravnih odbora te Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment i Sveučilište u Dubrovniku kao domaćin konferencije. Posebni znanstveni partner konferencije je i European Journal of Economics and Management (EJEM), priznati znanstveni časopis ekonomije i menadžmenta na razini Europe, a pokretači ove znanstvene inicijative su Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU) i Akademske mreže korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEE CGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist