Zanimljivosti

Stiže 12. Festival pekmeza, džema i marmelade!

Stiže 12. Festival pekmeza, džema i marmelade!

Dvanaesti Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade u organizaciji DEŠE Dubrovnik, održat će se tijekom vikenda od 27. do 29. rujna do u samom srcu dubrovačkog starog grada, na Držićevoj poljani.

Mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje posjetit će Dubrovnik i sa sobom donijeti stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova. Izlagači odjeveni u narodne nošnje, predstavljaju džemove od limuna, višanja, jagoda, šljiva, smokava i naranči čine ovaj festival jednom od dubrovačkih jesenskih atrakcija.

Festival promovira ne samo male proizvođače uključujući i visokokvalitetne proizvode iz lokalnog uzgoja već i bogatstvo i raznolikost kulturne baštine različitih krajeva naše zemlje. U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem. Ocjenjivanje proizvoda i analitiku provest će panel stručnjaka Zavoda za mediteranske culture, Sveučilišta u Dubrovniku, te profesor Josip Žuvela. Izložbeno prodajni program trajati će od petka do nedjelje, svakodnevno od 9:00 – 17:00 h. Festival se održava uz potporu Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, TZ grada Dubrovnika te HGK Županijske komore Dubrovnik.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist