DuList IN

Stijepo Gleđ Markos nastupa u Londonu

Stijepo Gleđ Markos nastupa u Londonu

Dubrovčanin Stijepo Gleđ Markos, međunarodno priznati i višestruko nagrađivani hrvatski tenor, održat će koncert u Londonu u nedjelju, 8. prosinca.

Koncert će se održati u Crkvi presvetog srca Isusovog (The Sacred Heart Church) pokraj Britanskog parlamenta, a najavljeno je kako će među poznatim uzvanicima biti i hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom kraljevstvu dr.sc. Ivan Grdešić. Dva dana kasnije, 10. prosinca, Markos nastupa i u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu, u organizaciji HTZ-a i Veleposlanstva.

Dubrovčani će Markosa moću čuti i vidjeti na Stradunu 31. prosinca, u programu Dočeka Nove godine, nakon nastupa Colonie, a u suradnji s grupom DaRiva.
– Bit će to malo odstupanje od mog uobičajenog repertoara, ali će svakako biti u tenorskom duhu i ritmu – poručuje sjajni Dubrovčanin.

Podsjetimo, Stijepo Gleđ Markos svoj početak imao je na kazališnim daskama u rodnom mu gradu. Tada je glazbena struka i publika prepoznala njegov izniman talent i jedinstveni glas. Uspjesi su se nizali redom kroz glavne uloge u kazalištima, na filmskim platnima, festivalima i svjetskim koncertnim dvoranama u pratnji renomiranih glazbenika.

Međunarodna gostovanja dovela su ga i na londonsku glazbenu scenu, gdje je 2013. godine u produkciji „The New London Opera Players“ odabran za glavnu ulogu Maria Cavaradossia u operi „Tosca“.

Uz podršku londonske kraljevske opere Royal Opera House, Stijepo je dobio britansku glazbenu stipendiju i trenutno se u Londonu priprema za nove operne uloge sa svjetski poznatim vokalnim pedagogom Ryanom Daviesom koji nosi titulu jednog od najljepših tenorskih vokala Velike Britanije.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist