Grad

STIGLI U DUBROVNIK Nykoriak iskazao želju za suradnjom i pomoći Kijevu

frankovic ukrajina2

Volodymyr Prokopiv, zamjenik gradonačelnika glavnog grada Ukrajine Kijeva, posjetio je Dubrovnik i gradonačelnika Mata Frankovića. Prijamu su nazočili i savjetnik zamjenika gradonačelnika Kijeva, Oleksandr Nykoriak, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, Ivana Brnin, i ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, Mihaela Skurić.

Nykoriak je uzeo Dubrovnik za primjer koji može poslužiti za daljnja postupanja zaštite, restauracije i obnove kulturne baštine. Iskazao je želju za suradnjom i pomoći, kako bi sada ugrožena baština, u budućnosti doživjela preporod.

frankovic ukrajina3

Dubrovački gradonačelnik zaželio im je dobrodošlicu te istaknuo kako hrvatski narod gaji posebne simpatije prema Ukrajini i suosjećanje prema ukrajincima, njihovom boli i patnjama koju prolaze u borbi za mirom i slobodom.

-Hrvatski narod je 90-ih godina proživio strašne ljudske gubitke i materijalna uništavanja. No, u ovoj prilici želim poručiti Ukrajincima kako je hrvatski narod nakon nemilih događanja iz Domovinskog rata, siguran i uvjeren u jedno, a to je da će Ukrajina izaći kao pobjednik, jer upravo onaj tko srcem brani domovinu, svoje obitelji i najbliže, nikada ne gubi i ne ostaje poražen – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika, Mihaela Skurić, prezentirala  je evidentirane štete te bitne odrednice i segmente koji su bili ključni u poslijeratnoj, kompleksnoj obnovi Dubrovnika i povijesne jezgre koja je u akcijama granatiranja od srpsko-crnogorskog agresora, pretrpila enormne materijalne štete. Naglasila je i ključnu ulogu branitelja grada, svih stanovnika i stručnjaka koji su uspjeli promišljenim djelovanjem očuvati stoljetnu baštinu.

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist