Aktualno

STIGLA NOVA KORONA KARTA Jadranska i dalje u narančastom

STIGLA NOVA KORONA KARTA Jadranska i dalje u narančastom

Najnoviji izvještaj ECDC-a o 14-dnevnoj situaciji s covidom-19 u zemljama EU-a govori da veći dio Hrvatske i dalje ostaje zelen na europskoj korona karti, a jadranska regija narančasta, piše Jutarnji list. To znači da nema prepreka za uspješan nastavak turističke sezone vezano za epidemiološku sliku tijekom pandemija koronavirusa.

Od hrvatskih turističkih konkurenata, Španjolska i Italija imaju nepovoljniju sliku nego prošloga tjedna. Sada su još dvije talijanske regije u središnjem dijelu crvene, a ostatak je narančasti, s izuzetkom dijela sjeverne i južne Italije.

Što se tiče Španjolske, cijela zemlja je u tamno crvenom, osim manjeg dijela obale na sjeveru zemlje. Što se tiče Grčke, crvenu oznaku dobila je još jedna regija i to u središnjem dijelu zemlje, a sve ostalo je kao i prošloga tjedna.

Podsjetimo, u protekla 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221. Među njima je 154 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. Preminule su tri osobe.

 

STIGLA NOVA KORONA KARTA Jadranska i dalje u narančastom

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist