Hrvatska

STIGAO ODGOVOR MINISTARSTVA O nafti i plinu ne treba raspravljati u Dalmaciji ni Dubrovniku?!

STIGAO ODGOVOR MINISTARSTVA O nafti i plinu ne treba raspravljati u Dalmaciji ni Dubrovniku?!

Nakon što je župan DN Nikola Dobroslavić u srijedu uputio pismo ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku u kojem je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da će se javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš vezanoj za eksploataciju nafte i plina u Jadranu održati samo u Zagrebu, iz resornog ministarstva danas je stigao odgovor. U formi odbijenice.
-Po našem mišljenju javno izlaganje strateške studije utjecaja na okoliš za istraživanje nafte i plina u Jadranu se treba održati kako u Dubrovniku, tako i u drugim županijskim centrima jadranske Hrvatske. Smatramo kako šira javnost mora biti upoznata sa sadržajem te studije, ali ministar nam je odgovorio da javna rasprava mora biti samo u Zagrebu. Mislim da je to loše i da je krivo odrađeno. Ovako ozbiljne stvari zaslužuju puno ozbiljniji angažman javnosti i struke – rekao je Dobroslavić te naglasio kako se ipak nada da će se ministarstvo predomisliti ‘dok je navrijeme.’
Inače, javno izlaganje održat će se u Zagrebu 27. Siječnja, a vrijedi istaknuti kako se od dodijeljenih deset dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu, šest odnosi na istražne prostore koji se nalaze na području DNŽ.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist