Aktualno

‘Stepinčevi anđeli’ na prilazima budućeg Pelješkog mosta

'Stepinčevi anđeli' na prilazima budućeg Pelješkog mosta

Hrvatski domoljubni stožer i Udruga Pelješki most u subotu, 11. srpnja u 9 sati će pored zatvorenog gradilišta pristupne ceste budućem Pelješkom mostu u Komarni otkriti spomenik „Stepinčevih anđela“.

Kako se ističe u pozivu, Hrvatska je jedina zemlja u svijetu čiji je kopneni teritorij presječen na dva dijela. Stoga je žurni dovršetak gradnje Pelješkog mosta prirodni strateški interes Republike Hrvatske.

– Pelješki most nije samo neophodna nacionalna prometna i gospodarska potreba. I nije on samo neophodni preduvjet za integralno odvijanje svih oblika hrvatske životne svakodnevnice. Pelješki most je prije svega vitalni sigurnosni, identitetski i simbolički interes hrvatske države i hrvatske nacije – ističe se u pozivu na događaj.

– Polazeći od činjenice da je izgradnja Pelješkog mosta jedino pravo rješenje za ove hrvatske probleme, Udruga Pelješki most već nekoliko godina zagovara nastavak njegove izgradnje, poduzimajući konkretne potporne radnje. U tom je sklopu organizirala izradu dvaju velikih, velebnih i veličanstvenih spomenika, nazivajući ih „Stepinčevim anđelima“. Oni su izrađeni u bronci i ovih se dana postavljaju na prilazu s obje strane budućeg Pelješkog mosta. Zato Vas pozivamo da u subotu, 11. srpnja dođete sa svojim obiteljima i prijateljima kako bi zajedno, naoružani domoljubljem, uveličali ovu jedinstvenu svečanost otkrivanja spomenika „Stepinčevih anđela“ – zaključuju iz Udruge Pelješki most i Hrvatskog domoljubnog stožera.

Pročitajte još

Napustio nas je glazbenik i profesor Eduard Edi Marčić

Dulist

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist