Aktualno

STEČAJ GP DUBROVNIKA Remiza i dalje bez kupca, prodan Solitudo

Remiza

Zemljište Remize u vlasništvu tvrtke GP Dubrovnik ni na 14. javnoj dražbi nije pronašlo kupca. Remiza se, naime, prodavala po početnoj cijeni od 36 milijuna i 100 tisuća kuna, ali ni ovog puta nije bilo interesa.

Sljedeća se dražba očekuje negdje u travnju, odnosno nakon Skupštine vjerovnika na kojoj se mora donijeti odluka kako i po kojoj cijeni dalje prodavati ovo zemljište u Dubrovniku. Vjerovnici, naime, mogu predložiti spuštanje početne cijene, ali i povećanje s obzirom da je od 1. siječanja 2015. godine uveden PDV na promet građevinskim zemljištem.

Osim Remize, GP je danas prodavao i preostale nekretnine u svom vlasništvu. Prodana je parcela u Solitudu od 1600 metara četvronih za 3,1 milijun kuna i to, kako neslužbeno doznajemo, tvrtki AMAI iz Dubrovnika. No, kako je zemljište založeno, skoro sav novac dobit će banka.

Bez kupca ostalo je drugo zemljište u Solitudu (1500 metara četvornih), kao i nekretnina u Čibači za čijih se 8.300 metara četvornih tražila početna cijena od 7,6 milijuna kuna.
Svakako treba spomenuti kako bi se prodajom Remize trebao namiriti prvi isplatni red vjerovnika, a to su radnici i država.

Pročitajte još

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist