Kultura

STARA LIBRA, NOVA VIBRA Najuspješnija izdanja Matice Dubrovnik uz 70. obljetnicu

stara libra

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku u ovoj godini obilježava 70 godina kulturnog, a povodom obljetnice organizira književnu večer pod nazivom Stara libra, nova vibra koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka u 18 sati, u Saloči od zrcala, u Dubrovačkim knjižnicama.

Obljetnička godina započinje predstavljanjem izbora naših najuspješnijih izdanja, uključujući djela koja su oblikovala kulturni pejzaž našeg grada. Tako će građani ponovo moći čuti više o djelima Luka Paljetka: Marin Držić, slikovnica i Dubrovnik, moj grad. Nadalje, razgovarat ćemo o poznatoj knjižici iz naše bogate izdavačke djelatnosti koja je i godinama nakon prvog izdanja privlači publiku, a radi se o  Pripovijestima o Gradu Nade Skatolini.

U suradnji s obitelji Glavić otisnuli smo ponovno knjigu Aide Cvjetković o dubrovačkom brodovlasniku Federiku Glaviću. Naposljetku, ponovno se vraćamo biblioteci Psyche kroz zbirku pjesama Sretna ljubav Wisławe Szymborske. Predstavljanje izdanja vodit će cijenjeni autori i stručnjaci – Aida Cvjetković, Jelena Obradović Mojaš, Davor Mojaš, Luko Paljetak i Ivan Viđen. Ne propustite priliku za druženje, razmjenu misli i nabavku vaših primjeraka po promotivnim cijenama – poručuju iz dubrovačkog ogranka Matice Hrvatske.

Pročitajte još

IZLOŽBA ‘IGRE BOJA’ Posveta preminulom članu DULU-a Nikoli Dubčiću Ninu

Dulist

ZAGREPČANIN ANTONIO AGOSTINI ‘POJAČANJE’ U TEATRU Ispunjenje mojih najdivnijih snova

Ivana Mijić Vulinović

[FOTO] NOVI PROGRAM FA LINĐO Ivančan: ‘U pregovorima smo za nešto veliko…’

Dulist