Grad

Stanovi za mlade u Mokošici ‘zapeli’ na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja dodatka kolektivnom ugovoru Libertasa osvrnuo se i na odluku o raspisivanju natječaja za stanove za mlade po modelu dubrovačke stanogradnje koja se trebala naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali za nju ipak nije spremna. Konkretno, natječaj za davanje stanova u najam trebao je, prema najavama gradonačelnika, biti raspisan u listopadu.

-Angažirali smo RIFF koji nam je napravio financijsko-pravno vještvo, kako jedinica lokalne samouprave može ponuditi te stanove, s obzirom na prethodne zahtjeve Ministarstva financija, gdje su oni rekli da se može, ali je ovo prvi put da netko na taj način daje imovinu u najam. Ako ćemo ići kroz Zakon o imovini rekli su nam da bismo morali ići kroz procjenu najma i procjenu vrijednosti stana, ali tada ne bi ni cijena najma bila ona koju želimo postići, a i cijena stana bila bi višestruko viša. Govorimo o mjeri stanova za mlade, a ne komercijalnoj djelatnosti Grada Dubrovnika. Kako bi zadovoljili sve što je potrebno, tražili smo od RIFF-a vještvo i ukazali su nam na pravilnike koje treba promijeniti Ministarstvo financija – pojasnio je Franković.

Dodao je kako u četvrtak ide u Ministarstvo financija gdje će se razgovarati o izmjeni pravilnika, koji bi onda omogućio ovaj model POS-a, ne samo Gradu Dubrovniku, nego i drugim jedinicama lokalne samouprave.

-Žao mi je što nismo već dodijelili stanove, ali to ne bi bilo u redu prema našim građanima, jer želimo dugoročno dati stabilnost budućim korisnicima i kupcima. Radije ćemo malo dulje čekati, ali sve razjasniti – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Sljedeće sezone, broj cruisera bit će potpuno usklađen s planovima održivog turizma

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Žičara besplatna na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija