Grad

Stanovi za mlade u Mokošici ‘zapeli’ na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Stanovi za mlade u Mokošici 'zapeli' na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja dodatka kolektivnom ugovoru Libertasa osvrnuo se i na odluku o raspisivanju natječaja za stanove za mlade po modelu dubrovačke stanogradnje koja se trebala naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, ali za nju ipak nije spremna. Konkretno, natječaj za davanje stanova u najam trebao je, prema najavama gradonačelnika, biti raspisan u listopadu.

-Angažirali smo RIFF koji nam je napravio financijsko-pravno vještvo, kako jedinica lokalne samouprave može ponuditi te stanove, s obzirom na prethodne zahtjeve Ministarstva financija, gdje su oni rekli da se može, ali je ovo prvi put da netko na taj način daje imovinu u najam. Ako ćemo ići kroz Zakon o imovini rekli su nam da bismo morali ići kroz procjenu najma i procjenu vrijednosti stana, ali tada ne bi ni cijena najma bila ona koju želimo postići, a i cijena stana bila bi višestruko viša. Govorimo o mjeri stanova za mlade, a ne komercijalnoj djelatnosti Grada Dubrovnika. Kako bi zadovoljili sve što je potrebno, tražili smo od RIFF-a vještvo i ukazali su nam na pravilnike koje treba promijeniti Ministarstvo financija – pojasnio je Franković.

Dodao je kako u četvrtak ide u Ministarstvo financija gdje će se razgovarati o izmjeni pravilnika, koji bi onda omogućio ovaj model POS-a, ne samo Gradu Dubrovniku, nego i drugim jedinicama lokalne samouprave.

-Žao mi je što nismo već dodijelili stanove, ali to ne bi bilo u redu prema našim građanima, jer želimo dugoročno dati stabilnost budućim korisnicima i kupcima. Radije ćemo malo dulje čekati, ali sve razjasniti – zaključio je gradonačelnik.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist