Sport

STANKOVIĆ NAKON SLOVAČKE „Bio je velik ulog, ali smo pokazali da smo bolji“

STANKOVIĆ NAKON SLOVAČKE „Bio je velik ulog, ali smo pokazali da smo bolji“

Nismo odigrali najbolju utakmicu, ali je to bilo dovoljno da prođemo dalje. Cijelu utakmicu smo bili bolja momčad, posebno u igri ‘5 na 5’. Znali smo da su Slovaci dobri i da danas nemaju što izgubiti, ali pokazali smo da smo bolji – rekao je nakon susreta izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković.

– UEFA i FIFA bi pod hitno trebali razmisliti o ograničavanju ‘igrača-golmana’, to nema veze s ničim. To je antipropaganda sporta i futsala. S igračem golmanom nam nisu napravili nikakav problem. Vrhunski smo se branili, ali smo popustili u dvije polušanse. Kod prvog gola nismo dobro reagirali, kad se lopta odbila od stative, a kad smo mi zabili drugi gol sviran je šesti faul. To je najbolje ne komentirati. Na kraju nas je sreća poljubila s trećim golom – objasnio je probleme u igri Konavljanin na klupi reprezentacije. Smatra kako je prerano procjenjivati očekivanja na Euru.

– Trebaju nam se slegnuti dojmovi. Utakmica je bila puna nervoze, veliki je ulog. Ali ako bude sve kako treba, odnosno dobar ždrijeb, tražit ćemo prolaz grupe. Ova momčad je pokazala na prošla dva Eura da svakoga može iznenaditi – rekao je Stanković.

– Čestitke mom prijatelju Matu, Hrvatska je fantastična momčad s puno dobrih igrača. Također, čestitam i mojim igračima, koji su danas bili sjajni – kazao je trener Slovačke Angulo.

– Ovo danas je za nas bila jako teška utakmica. U prvih deset minuta su bili puno bolji od nas. Ispričavam se gledateljima, ali protiv Hrvatske ne možemo igrati ‘5 na 5’, jer su puno bolji. Ni ja ne volim takvu taktiku, ali takva su pravila, žao mi je – kao da se opravdavao Angulo za postavljenu taktiku u subotu uvečer. U Play-offu se nada dobrom ždrijebu.
– Pokušat ćemo dati sve od sebe – kratko je rekao Angulo.

Direktor futsal reprezentacije Boris Durlen oduševljen je organizacijom turnira.
– To samo Dubrovnik može. Dobili smo maksimalnu podršku svih struktura. Hvala i navijačima koji su nas podržavali. Nije slučajno da ovdje uspješno igramo naše treće kvalifikacije – rekao je Durlen.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist