Aktualno

STANICA 50 Otvoreno prvo suvremeno studentsko središte na Kampusu

STANICA 50 Otvoreno prvo suvremeno studentsko središte na Kampusu

‘Stanica 50’ naziv je prvog suvremenog studentskog središta koje je ovog četvrtka otvoreno u prostorijama kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Studentska su središta suvremeno uređeni prostori u kojima studenti i mladi u zajednici mogu stjecati dodatna znanja i vještine te razvijati svoj kreativni i poduzetnički potencijal. Coca-Cola ih poklanja i predaje na upravljanje Sveučilištu i Studentskomu zboru, a korištenje njime bit će besplatno. Zahvaljujući glasovima dubrovačkih studenata i građana Sveučilište u Dubrovniku jedno je od triju sveučilišta koja dobivaju svoju. Druge dvije stanice bit će uređene u Osijeku i Puli.

– Zahvalio bih se svima koji su glasali za studentsko središte, da se ono ostvari u Dubrovniku. Nadam se da će studenti i studentski zbor znati osmisliti sadržaje i događanja koja će se upriličiti u tom prostoru. Siguran sam da će taj prostor postati središte studentskog života u ovoj zgradi i sveučilištu – poručio je prilikom otvaranja rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum.

– Ono što bi danas trebala biti ključna poruka je društveno odgovorno poslovanje. Ono poslovanje koje ne prepoznaje isključivo i jedino profit tvrtke nego upravo suprotno, ono prepoznaje odgovornost rada u sredini u kojoj se stječe profit. Dobar primjer je Dubrovnik koji je jedan unikatan grad u kojem je korporacija Coca-Cola pokazala kako djelovati odgovorno. Zamislite kada bi sve uspješne tvrtke koje posluju na području grada Dubrovnika pratile model Coca-Cole, siguran sam da bi tada i kvaliteta života i standard u brojnim segmentima života bio jači i kvalitetniji. Tada se ni jedno mjesto u Hrvatskoj ne bi moglo mjeriti s Dubrovnikom. Vjerujem da nikada nije kasno i pozivam sve tvrtke da se pridruže ovom primjeru odgovornog poslovanja – poručio je na otvaranju gradonačelnik Mato Franković.

Nakon uvodne riječi službeno je i otvoreno središte. Kako ono izgleda i tko je sve bio na otvaranju pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist