Grad

STANARI ODLUČILI Ulica Žrtava s Dakse ostaje pješačka zona, uz komunalno uređenje šetnice i parka

STANARI ODLUČILI Ulica Žrtava s Dakse ostaje pješačka zona, uz komunalno uređenje šetnice i parka

Stanari ulice Žrtava s Dakse izjasnili su se protiv prijedloga uređenja dijela ulice Žrtava s Dakse, u prosincu 2022. putem platforme Otvoreni grad. Stanovnicima ovog područja Lapada omogućeno je da na sastanku s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i suradnicima u razgovoru izraze svoja stajališta i na taj način odluče kako će izgledati prostor ispred njihovog kućnog praga. Sastanak je održan u utorak, 17. siječnja u popodnevim satima u Studentskom domu, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

Usuglašen je zajednički stav kako će se ulica nastaviti koristiti za pješački promet kao i do sada, uz iznimku prolaska automobilima isključivo stanarima koji imaju osiguran parking na svojim parcelama. Područje će se asfaltirati, postavit će se rubnjaci i nova javna rasvjeta, a parkiranj vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

Gradski upravni odjel pristupit će izradi novog projektnog rješenja uređenja koje će potom biti predstavljeno stanarima ulice.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović