Grad

STANARI ODLUČILI Ulica Žrtava s Dakse ostaje pješačka zona, uz komunalno uređenje šetnice i parka

Stanari ulice Žrtava s Dakse izjasnili su se protiv prijedloga uređenja dijela ulice Žrtava s Dakse, u prosincu 2022. putem platforme Otvoreni grad. Stanovnicima ovog područja Lapada omogućeno je da na sastanku s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem i suradnicima u razgovoru izraze svoja stajališta i na taj način odluče kako će izgledati prostor ispred njihovog kućnog praga. Sastanak je održan u utorak, 17. siječnja u popodnevim satima u Studentskom domu, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

Usuglašen je zajednički stav kako će se ulica nastaviti koristiti za pješački promet kao i do sada, uz iznimku prolaska automobilima isključivo stanarima koji imaju osiguran parking na svojim parcelama. Područje će se asfaltirati, postavit će se rubnjaci i nova javna rasvjeta, a parkiranj vozila u ulici neće biti dozvoljeno.

Gradski upravni odjel pristupit će izradi novog projektnog rješenja uređenja koje će potom biti predstavljeno stanarima ulice.

Pročitajte još

U Dubrovniku u siječnju ostvareno 30 tisuća noćenja

Dulist

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija