Vaše vijesti

STANARI MONTOVJERNE APELIRALI NA NADLEŽNE: ‘Svakodnevno smo izloženi teroru! Privatizira se i betonira gradska zemlja’

STANARI MONTOVJERNE APELIRALI NA NADLEŽNE: 'Svakodnevno smo izloženi teroru! Privatizira se i betonira gradska zemlja'

Stanari Montovjerne već godinama trpe, kako pišu, zbog pretjerane izgrađenosti ovog dijela grada. Osim što je ponestalo mjesta za parkiranje i trotara, u nepovrat su se izgubile i vizure inače pitomog naselja u kojem na gotovom svakom metru četvornom niču novi objekti. Zbog radova često dolazi do prekida struje i vode, no to je tek vrh sante u njihovoj svakodnevici. Pismo naših sugrađana prenosimo u cijelosti.

‘U posljednjih nekoliko godina Montovjerna je, uz Glavicu Babinog kuka, definitivno najizgrađeniji dio grada. Preizgrađenost je vidljiva na svakom koraku. Megalomanski privatni profit uništio je vizuru nekad pitoresknog i arhitektonski skladnog dijela naše lijepe Montovjerne.

Nestalo su nam parkinzi na kojima se sad parkiraju bageri i građevinska mehanizacija, nestali su nam nogostupi po kojima smo vodili djecu na igralište i u školu. Nestala nam je cesta koja je svaki dan sve vise urušena i sve uža, jer zidovi zgrada doslovno ulaze u nju. I što je najgore nestalo nam je sigurnosti, jer svaki dan se naši automobili kad idemo na posao sudaraju s bagerima, djeca nam u školu pretrčavaju između ogromnih kamiona punih šuta, nijedno gradilište ne da nije propisno ograđeno, već nije uopće ograđeno ni zaštićeno, pucaju nam zidovi, dizalice po malo jačem vjetru cvile i divljaju iznad naših glava.

Sve je prepuno šuta, željeznih šipki koje vire iz tog šuta, a o buci pikanera suvišno je i govoriti. Svako malo presjeku nam dovod vode, svako malo presjeku nam električni kabel. Nemamo tako ni vode, ni struje satima. Naravno da za ovo nitko ne odgovara. Privatizira se i betonira gradska zemlja za potrebe parkinga građevinskih strojeva. Svakodnevno smo izloženi teroru. Uzurpirani su nam trotoari, ceste, parking mjesta, pogled i što je najgore od svega, ugrožena nam je sigurnost. Sa strahom ispraćamo djecu u školu, sa nelagodom gledamo starije susjede kako pokušavaju izaći iz kuća.

Prerezani kabel struje od neki dan stoji improvizirano ‘popravljen’ pričvršćen kamenjima i gumom. Na fotografijama se vide željezni šiljci, oštećena i sužena cesta, divlji parkinzi, gomile šuta, profunde na gradilištima, nezaštićena područja gradnje i iskopa, kao i foto simulacija nove zgrade – cruisera koja će uskoro ‘pristati’ iznad hotela Lera i natkriliti sve postojeće objekte na vrhu Montovjerne.

Molimo vas da objavite ovaj naš apel kako bi se bar nešto popravilo i pomaklo s mrtve točke, jer ovako više ne možemo. U susjedstvu živi puno male djece, starije čejadi kao i onih narušenog zdravlja, a život na glavici od Montovjerne svaki dan im je sve teži i teži’.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist