Aktualno

STANARI KARINGTONKE ‘Pristali smo na ponudu, ali uz pisanu garanciju. Od tada od gradonačelnika ni glasa’

STANARI KARINGTONKE 'Pristali smo na ponudu, ali uz pisanu garanciju. Od tada od gradonačelnika ni glasa'

Predstavnici stanara zgrada na adresama Andrije Hebranga 31 i 33 očitovali su se na izjave dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića za pojedine lokalne medije.

-Prije svega, gradonačelnik je rekao kako mi, predstavnici stanara koji žive u zgradama u ulici Andrije Hebranga 31 i 33, nismo svojim susjedima (stanarima zgrada) prenosili sve informacije sa sastanaka s njim zbog čega on sada odbija komunikaciju s nama te umjesto toga bira komunicirati sa svim stanarima kolektivno. Ova tvrdnja apsolutno nije točna. Naime, nakon svakog našeg sastanka s gradonačelnikom, a održana su tri, sve stanare bismo pozvali na zajednički sastanak suvlasnika i prenijeli im sve detalje svakog pojednog sastanka s gradonačelnikom, nakon čega bismo zajednički donosili odluke o sljedećim koracima. Tome mogu posvjedočiti svi koji žive u spomenute dvije zgrade tj. svi koji su prisustvovali sastancima. Suvlasnici koji su bili spriječeni prisustvovati sastancima naknadno bi se kod nas, svojih predstavnika, informirali o svim na sastancima iznesenim pojedinostima te na taj način nitko zainteresiran za ovaj problem nije ostao neinformiran – navode u priopćenju za medije predstavnici ove dvije zgrade Eduard Čengija i Tomislav Demarin.

-Četvrti i posljednji, a ujedno i kolektivni sastanak svih stanara zgrada s gradonačelnikom održan je 2. studenog 2022. Tada nam je načelno ponuđeno rješenje da se u zgradi koja se planira graditi napravi još jedan nivo za parkiranje automobila stanarima naših zgrada, kako bi se spriječio prometni kaos na jednoj od najprometnijih prometnica. Na tom sastanku dogovoreno je da ćemo, nakon dogovora i izjašnjavanja svih stanara, javiti gradonačelniku našu odluku (s obzirom na prethono pokrenute pravne postupke). To smo i učinili putem gradskog protokola 21. studenog. Gradonačelnika smo tim putem informirali da pristajemo na njegovu i investitorovu ponudu te da je jedino što tražimo pisana garancija – što je naravno standardni postupak u sklapanju ovakvih dogovora. Ista ta pisana garancija spominjala se i na tom zadnjem, skupnom sastanku 2. studenog, čemu može posvjedočiti 50-ak stanara koji su tamo bili. Dakle, od gradonačelnika smo tražili pisanu potvrdu već izrečenog. Otada, do dan danas, od njega nismo čuli ni glasa. Upravo smo zato nemalo šokirani njegovom tvrdnjom i optužbom kako ne prenosimo informacije ostalim stanarima.

Na istom nam je sastanku također rečeno da ćemo iz Domouprave dobiti upitnik, svojevrsnu anketu, kojom bi se ispitao broj zainteresiranih za parkirna mjesta. Do dan danas nam nikakav upitnik nije stigao, a prošlo je više od tri mjeseca pa nas zanima gdje je i zašto sve zapelo.

Nadalje, iznenadila nas je i tvrdnja gradonačelnika kako ga čudi „požurivanje“ s obzirom da nije niti izdana lokacijska dozvola. Činjenica je da lokacijska dozvola za zgradu koja bi se trebala graditi na zemljištu pored zgrada jest izdana, i to još 20. srpnja 2022., a rješenje o pravomoćnosti 19. kolovoza iste godine, što bi gradonačelnik trebao znati, pa pretpostavljamo da je riječ o lapsusu jer se drugog objašnjenja za iznošenje takve neistine ne možemo sjetiti. A što se tiče pitanja čemu žurba, na to odgovaramo protupitanjem: zašto već više od tri mjeseca putem medija doznajemo što se događa s našim predmetom, umjesto da to doznamo izravno od gradonačelnika?

Nakon incijalnog sastanka s gradonačelnikom bili smo uvjereni kako smo na istoj strani i mi u to još uvijek vjerujemo jer zajednički nam je cilj da se nađe rješenje na obostrano zadovoljstvo. Zašto nas se onda naziva zločestima? Mislite li gradonačelniče pritom na sve stanare ovih dviju zgrada? Vaše sugrađane? Hrvatske branitelje, hrvatske ratne vojne invalide, rodbinu poginulih branitelja i ratne zapovjednike? Pisali smo Vam kako bismo Vam pokazali da smo zainteresirani za Vašu ponudu i tražili daljnju suradnju, jer to od nas traže naši stanari, stoga nas čude ove prozivke na koje smo sada primorani reagirati.

Mi Vas i ovim putem, kao i svaki put do sada, iskreno i otvoreno pozivamo na dijalog kako bismo iznašli zajedničko rješenje. Vi ste naš gradonačelnik i vjerujemo da nas sve jednako predstavljate, stoga i ne sumnjamo u dogovor kojim biste to još jednom dokazali – ističu Čengija i Demarin.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist