Aktualno

STAMBENO ZBRINJAVANJE BRANITELJA Više pitanja nego odgovora

STAMBENO ZBRINJAVANJE BRANITELJA Više pitanja nego odgovora

Koliko životno bitnih problema muči dubrovačke branitelje pokazala je tribina koju je u četvrtak navečer u hotelu Petka organizirao dubrovački ogranak Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR).

Premda je glavna tema bila stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, na tribini su postavljena i brojna druga pitanja, od utvrđivanja stupnja invalidnosti, korištenja braniteljskih prava, broja ratnih dana…

Nakon pozdravnih riječi predsjednika dubrovačkog ogranka UHBDDR-a Đura Vitkovića te Marije Kronje iz nacionalne središnjice UHBDDR uslijedilo je kratko uvodno izlaganje načelnika Sektora za stambeno zbrinjavanje u Ministarstvu branitelja Željka Motika.

Motik je prisutne branitelje podsjetio na odredbe zakona koji se tiču stambenog zbrinjavanja branitelja, objasnivši tko i po kojim uvjetima ima mogućnost korištenja tog prava. Potom su uslijedila pitanja okupljenih, koji su iznosili konkretne osobne slučajeve. Odgovore im je ponudio Motik, ali i gradski pročelnici Grada Dubrovnika.

Iz niza pitanja, kao i rasprave koja se razvila, može se zaključiti kako ni nakon više od dva i pol desetljeća mnogi naši sugrađani koji su bili sudionici Domovinskog rata kao branitelji, maloljetni branitelji, dragovoljci, ratni invalidi, još uvijek muku muče u ostvarivanju prava koja su im utvrđena i zagarantirana.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist