Zanimljivosti

Sretan rođendan našem glumcu Maru Martinoviću!

Sretan rođendan našem glumcu Maru Martinoviću!
Kneza će utjeloviti Dubrovčanin Maro Martinović koji je palicu ‘naslijedio’ od oca Miše,

6. siječnja 1961. godine u Dubrovniku se rodio Maro, sin velikana hrvatskog glumišta Miše Marinovića. Još od najranije dobi uz oca, zajedno sa sestrom Pericom, uronio je u čaroliju kazališnog svijeta, Dubrovačkih ljetnih igara… I oboje su se kasnije, poput oca, opredijelili za glumački poziv.
Maro je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1983. godine. Od tada pa sve do 1990. bio je član ansambla Kazališta Marina Držića gdje je ostvario brojne zapažene uloge. Od 1992. godine član je ansambla Zagrebačkog kazališta mladih.
Dubrovačke ljetne igre nezamislive su bez Mara. Osim što gotovo uvijek sudjeluje u ceremoniji otvorenja brojna su njegova sjajna glumačka ostvarenja u program Igara i to u predstavama: Dubrovačka trilogija, Dundo Maroje, Skup, Arkulin, Ekvinocijo, Kate Kapuralica, Amphitrion.
Glumio je Maro i u nekoliko filmova te tv serijama a najčešće, osim u teatru, u radio dramama.
Dobitnik je Nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu 10. međunarodnog naj, naj, naj festival, kao i prestižne Nagrade hrvatskog glumišta 2020. za najbolju mušku ulogu u predstavi za djecu i mlade svog matičnog kazališta ‘Mi i Oni’.
Maro danas puše 63. svjećice na torti. Ko bi reć’?! Sretan rođendan uz želje za još puno puno predstava i slavljeničkih torti!

Pročitajte još

HGSS slavi 74. rođendan: Vaša sigurnost naš je najveći poklon

Dulist

VREMENSKI EKSTREMI Najviša temperatura u Pločama, najjači udar vjetra na Masleničkom mostu…

Dulist

ŽIVOT S 318 EURA Biste li mogli živjeti na najnižoj mirovini?

Dulist