Zanimljivosti

Srednjoškolci, imate problem u lokalnoj zajednici? Ponudite rješenje i osvojite nagradu

UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije pozivaju srednjoškolce iz naše da se uključe u program UPSHIFT, trodnevnu besplatnu i neprofitnu za mlade koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost te praktična znanja.

Kako se UPSHIFT odvija?

Mladi se prilikom prijave na UPSHIFT povezuju u timove od 3 do 5 članova te putem online obrasca prijavljuju problem s kojim su se susreli u svojoj lokalnoj zajednici i željeli bi ga riješiti. Iz jedne se škole može prijaviti neograničen broj timova te učenici u timovima mogu biti iz različitih razreda, samo je važno da jedan tim ima od 3 do 5 učenika.

Organizatori će na temelju svih pristiglih prijava odabrati 10 timova koji će sudjelovati na radionici. Radionica traje 3 dana tijekom kojih će učenici, uz pomoć design thinking metode, raditi na formiranju ideje koja može riješiti njihov problem. U tome im pomažu mentori – mladi edukatori koji se bave osmišljavanjem i provođenjem projekata.

Najbolja 3 tima dobivaju 7.500 kn namjenskih sredstava za realizaciju svoje ideje, a u toj ih realizaciji također vode njihovi mentori.

Do sad je uspješno provedeno 8 UPSHIFT programa u svim regijama Hrvatske, a ovo će mu biti drugi puta u regiji Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Prošle su godine timovi osmislili sjajne projekte, među kojima je i projekt Za bolji Marjan.

Program će se održati od 4. do 6. veljače 2022. Program ide online, uz pomoć kreativnih digitalnih alata za poticanje kritičkog razmišljanja i analitike. Rok za prijavu na program je 28. siječnja 2022. u 23:59. Prijave se vrše putem ovog obrasca.

Pročitajte još

Pogledajte izložbu podvodnih fotografija u Sponzi

Dulist

Više od 220 tisuća ljudi gledalo je lani hrvatske filmove

Dulist

SJEĆATE LI SE? Na današnji dan 2012. Dubrovnik i okolicu zahvatila ciklona ‘Gabor’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija