Sport

SREBRNI IZ RIJA U NEPTUNU ‘Nikad ne žalite za ničim i uvijek dajte sve od sebe!’

SREBRNI IZ RIJA U NEPTUNU 'Nikad ne žalite za ničim i uvijek dajte sve od sebe!'

Srebrni Olimpijac iz Rio de Janeira u ‘samcu’ Damir Martin posjetio je u subotu ujutro Veslački klub Neptun te se družio sa svojim mladim veslačkim kolegicama i kolegama.

-Drago nam je da smo Damira kao Neptunaši mogli ugostiti ovdje na nekoliko dana – istaknuo je tajnik VK Neptuna Maro Kapović, dok je predsjednik VK Neptuna Marko Potrebica dodao:

-U ime svih naših veslačica i veslača čestitam Damiru na uspjehu, kojim je osvijetlio obraz ne samo sebi, nego svim veslačicama i veslačima u Hrvatskoj. Damir je ostavio sjajan dojam ne samo među nama koji se bavimo veslanjem. Drago nam je što je došao u naš klub i kad kreneš na pripreme, a ovo ovdje ti se svidi, bit će nam zadovoljstvo biti domaćin. Prošli tjedan posjetio nas je Valent Sinković, tako da je ovih 15 dana zbilja velikih za naš klub.

-Koliko god vam bilo teško ustajati ujutro, nisu rezultati ti koji su važni da bi bili sretni. Važni ste vi, i ciljevi koje sebi postavite. Je li to izgledati najbolje na plaži, imati najbolju curu ili najbolje ocjene, slušati mamu i spremiti stol poslije jela. Mali ciljevi koji su dostižni, ali i izazovni. Ako vam je lijeno doći u 6 na trening, neka vam bude cilj doći u 5.55 na trening i čekati trenera da otvori vrata. Vi ćete biti sretni jer ste ispunili cilj, a trener jer vidi da imate volju. A nema ništa bolje od dobrog treninga – kazao je tom prilikom Damir Martin.

-Nagrada često bude i manja od očekivanog, ali neka vam ciljevi budu glavna nagrada. Ostaju vam škola i lijepe uspomene. Sve ostalo dođe i prođe. Trudite se što više, radite na sebi, gradite sebe kao osobu i sportaša. Nemojte misliti što drugi misle o vama, nego o onom što vi o sebi mislite. Veslači su jedni od najorganiziranijih osoba u biznisu, ali i najodgovorniji, jer već s trinaest godina nosimo čamce od 20 tisuća eura. Radne navike stečene kroz veslanje vrijede za cijeli život. Želim vam puno ogrebanih vratova na medaljama koje ćete osvojiti – istaknuo je Martin, koji je dao zanimljiv odgovor na pitanje o čemu je razmišljao u zadnjih dvjesto metara finalne utrke na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

-Razmišljao sam o tome da je to manje od minute, a da nakon toga imam mjesec dana odmora! Nemojte propuštati priliku, ne žalite za ničim, dajte sve od sebe!

Koliko je pristupačan i jednostavan Martin je pokazao slikavanjem sa svima koji su to poželjeli, kao i veslanjem u četvercu s Neptunašima u gruškom zaljevu.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist