Aktualno

Srđ je naš o “zanemarivom” utjecaju vila

Srđ je naš o "zanemarivom" utjecaju vila

Građanska inicijativa 'Srđ je naš uputila' je priopćenje za medije povodom današnjeg predstavljanja izložba Urbanističko prostorne studije platoa na Srđu u organizaciji Razvoj golfa.

Izložba se danas popodne predstavlja doduše tek za predstavnike medija. Priopćenje inicijative Srđ je naš donosimo u cijelosti:

– Početak današnje izložbe u tvrđavi Imperial podudara se s istekom roka od 7. rujna 2012. za nadopunu Studije utjecaja na okoliš apartmanskog naselja s golf terenima na Srđu. Stručno Povjerenstvo za SUO je tijekom srpnja na svojoj prvoj sjednici iskazalo nezadovoljstvo idejnim rješenjem, tj. konceptom projekta s razmještajem vila na najosjetljivija područja, po rubovima Srđa i potpunim podređivanje javnih sadržaja na Srđu golf resortu s vilama i apartmanima.

Nakon isteka ovog roka Povjerenstvo bi se trebalo ponovo sastati i procijeniti jesu li investitori dovoljno doradili studiju kako bi ona dobila zeleno svjetlo.

Povjerenstvo i dubrovačka javnost bi prema zamisli investitora nakon ove izložbe valjda trebala shvatiti da idejno rješenje projekta golfograda doprinosi očuvanju i unapređenju vizura, zaštiti krajolika te daje dodatnu vrijednost gradu s popisa UNESCO-ve zaštićene baštine.

Kao i 2010. godine tvrtka Razvoj golf ne odustaje od podmetanja nezakonitih rješenja kao zakonitih, manipuliranja javnosti te novih pritisaka na institucije Republike Hrvatske – napisala je u priopćenju Inicijativa Srđ je naš.

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist