Aktualno

Srđ je naš o “zanemarivom” utjecaju vila

Građanska inicijativa 'Srđ je naš uputila' je priopćenje za medije povodom današnjeg predstavljanja izložba Urbanističko prostorne studije platoa na Srđu u organizaciji Razvoj golfa.

Izložba se danas popodne predstavlja doduše tek za predstavnike medija. Priopćenje inicijative Srđ je naš donosimo u cijelosti:

– Početak današnje izložbe u tvrđavi Imperial podudara se s istekom roka od 7. rujna 2012. za nadopunu Studije utjecaja na okoliš apartmanskog naselja s golf terenima na Srđu. Stručno Povjerenstvo za SUO je tijekom srpnja na svojoj prvoj sjednici iskazalo nezadovoljstvo idejnim rješenjem, tj. konceptom projekta s razmještajem vila na najosjetljivija područja, po rubovima Srđa i potpunim podređivanje javnih sadržaja na Srđu golf resortu s vilama i apartmanima.

Nakon isteka ovog roka Povjerenstvo bi se trebalo ponovo sastati i procijeniti jesu li investitori dovoljno doradili studiju kako bi ona dobila zeleno svjetlo.

Povjerenstvo i dubrovačka javnost bi prema zamisli investitora nakon ove izložbe valjda trebala shvatiti da idejno rješenje projekta golfograda doprinosi očuvanju i unapređenju vizura, zaštiti krajolika te daje dodatnu vrijednost gradu s popisa UNESCO-ve zaštićene baštine.

Kao i 2010. godine tvrtka Razvoj golf ne odustaje od podmetanja nezakonitih rješenja kao zakonitih, manipuliranja javnosti te novih pritisaka na institucije Republike Hrvatske – napisala je u priopćenju Inicijativa Srđ je naš.

Pročitajte još

Nataša Novaković: U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima dosta zlouporabe položaja

Dulist

RIT Croatia se pridružila globalnoj inicijativi stjecanja digitalnih vještina

Dulist

Grad nastavlja s mjerama pomoći zakupnicima poslovnih prostora i javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija