Politika

Srđ je Grad: Nećemo odustati od novog trasiranja Lučina razdolja

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odbijen je prijedlog Srđ je Grad o uvrštavanju na dnevni red točke koja bi omogućila novo trasiranje na području Lučina razdolja.

– Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici novog ‘Županijskog dogovora’ odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana i budućnosti Malostonskog zaljeva, iako je veliki dio njih u izbornoj kampanji govorio upravo suprotno. Nažalost, i ovaj su put stranačka stega, mjesta u upravnim odborima i podjela plijena koalicijskih partnera važniji od zdravlja, ekonomije i budućnosti građana. Mi Srđevci smatramo da je rasprava o gospodarenju otpadom i pogreškama projekta Lučino razdolje upravo jedna od ključnih tema na kojima bi se – pred građanima i za građane – trebalo sučeliti argumentima, pokazati odgovornost i snagu ili slabost politika koje zastupaju svi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje države, jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave. Tako se vode stvarne političke borbe, na ozbiljnim i realnim temama. Međutim vladajuči se očito boji govoriti o temama koje uistinu utječu na ljudske živote i definiraju budućnost i kvalitetu života svih građana Dubrovačko – neretvanske županije. Mi, naravno, nećemo odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva – poručili su.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA IZ LISINSKOG] Plenković: Tuđmanova politička ostavština je sve što danas živimo

Dulist

Vlahu Kljunku novi mandat na čelu Linđa

Dulist

Franković gorljivo brani Vlahušića: Imao je sjajnih ideja. Ima ih i danas!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija