Politika

Srđ je Grad: Nećemo odustati od novog trasiranja Lučina razdolja

Srđ je Grad: Nećemo odustati od novog trasiranja Lučina razdolja

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odbijen je prijedlog Srđ je Grad o uvrštavanju na dnevni red točke koja bi omogućila novo trasiranje na području Lučina razdolja.

– Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici novog ‘Županijskog dogovora’ odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana i budućnosti Malostonskog zaljeva, iako je veliki dio njih u izbornoj kampanji govorio upravo suprotno. Nažalost, i ovaj su put stranačka stega, mjesta u upravnim odborima i podjela plijena koalicijskih partnera važniji od zdravlja, ekonomije i budućnosti građana. Mi Srđevci smatramo da je rasprava o gospodarenju otpadom i pogreškama projekta Lučino razdolje upravo jedna od ključnih tema na kojima bi se – pred građanima i za građane – trebalo sučeliti argumentima, pokazati odgovornost i snagu ili slabost politika koje zastupaju svi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje države, jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave. Tako se vode stvarne političke borbe, na ozbiljnim i realnim temama. Međutim vladajuči se očito boji govoriti o temama koje uistinu utječu na ljudske živote i definiraju budućnost i kvalitetu života svih građana Dubrovačko – neretvanske županije. Mi, naravno, nećemo odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva – poručili su.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović