Politika

SRĐ JE GRAD ‘Dubrovački zalasci sunca’ – još jedna pomno režirana pljačka javnog novca

SRĐ JE GRAD 'Dubrovački zalasci sunca' - još jedna pomno režirana pljačka javnog novca

Tko god se sjeća zalazaka sunca u Uvali prije dolaska na scenu ‘Dubrovačkih zalazaka sunca’, zna da je to bila jedna obična, zelena i neiskorištena površina koja osim hlada, maslina, mira i uživanja u moru i suncu ništa novo nije nudila. Odabranom investitoru omogućilo se da poruši stabla i masline, devastira park, potom zanemari projekt, izgradi montažne objekte, naplaćuje parking, i da na kraju ‘ni kriv ni dužan’ ostane dužan 822 tisuće eura za neplaćene koncesije na javnom pomorskom dobru. Omogućilo mu se da na kraju svega likvidira tvrtku, otpusti radnike i potraži inicijalno ulaganje od 14 milijuna eura – ističe se u priopćenju za medije stranke Srđ je Grad.

-I sve to uz pljesak, poguranac i potpis lokalnog i županijskog HDZ-a. U zadnjoj fazi ove romantične tragedije, vjerojatno će, kao i u slučaju Garaže na Ilijinoj glavici, glavni akteri dignuti ruke za otpis nenaplativih dugova i otvoriti šampanjac.

Kakva se pljačka i devastacija sprema u Uvali Lapad mi smo jasno komunicirali još prije 7 godina. Koliko smo puta u Gradskom vijeću slušali Frankovićevu odu uspješnom projektu koji je donio dodanu vrijednost lokalnoj zajednici i primjer je poduzetništva koji Dubrovniku nedostaje.

I zaista kao i famozna Garaža, za HDZ je ovo uspješan projekt. Sve je ispalo baš onako kako su zamislili. Novaca nema, hlada nema, stabala nema, a torbe su ZNA SE u koga – zaključuju.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist