Sport

SQUAREU ‘KAPA DOLJE’ ZA BORBENOST Aktualni prvak MNK Olmissum savladao ‘crveno plave’ 3:2

SQUAREU 'KAPA DOLJE' ZA BORBENOST Aktualni prvak MNK Olmissum savladao 'crveno plave' 3:2

Kapa dolje Squareu, borili su se za svaku loptu, svaku sekundu utakmice su bili borbeni – jasno i kratko je rekao trener MNK Olmissum, Duje Maretić nakon što je njegova momčad napustila Gospino polje pobjedom 3-2 (2-1). Crveno plavi su tako još jednom dobili veliki pljesak s tribina, pljesak aktualnog prvaka te sukladno tome veliki poticaj za svaku sljedeću (prvenstvenu) utakmicu. Jasan je zaključak nakon večerašnjeg dvoboja protiv prvaka – Može se! Može se kad se igra srcem doslovno do posljednje sekunde! Olmissum je pobjedom izborio plasman među osam najboljih u Kupu, a dubrovačka se momčad sada okreće prvenstvenim obvezama…

Već nakon 26 sekundi igre Olmissum je mogao do vodstva; Pavić je prošao po desnoj strani, okrenuo svog čuvara, no njegov udarac u završnici odlazi pored lijeve stative. U 4. minuti na isti je način pokušao Antonio Sekulić, ali je u završnici bio precizan te uz pomoć desne stative pogodio iza Primića za 0:1!

U 5. minuti dvije dvojbene situacije: sudac Vrnoga se nije oglasio prvo na evidentan prekršaj nad Cvjetkovićem, a potom i nad Džankovićem. Najdeblji kraj, nakon tenzija uzrokovanih spornim odlukama, izvukao je Damjan Šulić koji je radi prekršaja nad Juretićem zaradio žuti karton.

Borbeni su bili crveno plavi, prijetili su preko Cvjetkovića, Džankovića i Vuletića no nažalost bez prave završnice. Gosti su u 12. minuti povećali prednost nakon što je lopta s(p)retno došla do Antonia Sekulića, koji s oko 6-7 metara prizemnim udarcem pogađa kroz noge Primića (0:2). Pet sekundi prije odlaska na odmor Cvjetković je primio loptu na centru, pokušao silovito iskosa, Bilandžić je obranio i odbio na pet metara nakon čega lopta dolazi do Damjana Šulića koji sa zvukom sirene pogađa silovito pod gredu za 1:2!

U prve dvije minute nastavka dvije šanse za Square! Prvi je zaprijetio Vuletić, potom Cvjetković, a lopta je u oba navrata prošla tik uz desnu stativu! U 23. bilježi se s druge strane siloviti udarac Horvata – vratnica! S druge strane prijeti Duvančić, ali Bilandžić njegov prizemnim udarac zaustavlja uz malu nesigurnost!

Nakon lagane dominacije Olmissuma u 33. minuti bilježi se kontra crveno plavih koju je povukao Cvjetković potom nesebično uposlio Šulića čiji udarac u završnici brani Bilandžić! S druge strane prijete i gosti (Jurić), ali je Primić bilježi efektnu obranu! Nedugo zatim sjurio se Konsuo od svoje polovice, ali je i ovaj put siguran gostujući vratar.

Šest minuta prije kraja Olmissum je skupio pet akumuliranih, a svega par sekundi poslije još jedna dvojbena situacija ispred suca Vrnoge, no sudac iz Ploča svirao je tek aut za Square… Dvije minute prije kraja susreta Hans Matić zaigrao je na sve ili ništa, ulogu vratara igrača preuzeo je Haron Džanković koji nažalost griješi u dodavanju te dopušta Nikoli Paviću da gađa prazna vrata što i koristi za 1:3. Svega 16 sekundi prije kraja Antonio Konsuo koristi odbijanac i pogađa za 2:3, a u (posljednjim) sekundama drame strijepili su gosti iz Omiša, no ipak su se uspjeli obraniti.

Square je igrao u sastavu Primić, Vuletić, Duvančić, Konsuo, Nebergoj, Turuk, Džanković, Miladin, Cvjetković, Perić, Šulić, Drobac, Franković.

Već ovaj vikend dubrovačku momčad očekuje dvoboj u Vrgorcu (subota u 18 sati) tj. četvrto kolo 1. Hrvatske malonogometne lige.

Izvor: MNK Square

Search
FACEBOOK
friv

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist