Sport

Square u Zagrebu svladao fenjeraša lige Alumnusa

Square u Zagrebu svladao fenjeraša lige Alumnusa

Nakon odigranog susreta osmog kola 1. HMNL u Zagrebu protiv fenjeraša lige Alumnusa Sesvete Square se vraća u Dubrovnik s nova tri boda. Na odmor su otišli s prednošću 0:3, a do kraja susreta uspjeli su zadržati mrežu netaknutom i postaviti konačan rezultat 0:4.

Susret u Sesvetama otvorio je Square u prvoj minuti nakon što Đuraš dobiva povratnu loptu na deset metara i snažnim udarcem prijeti golu domaćina. Brzi odgovor uslijedio je na suprotnoj strani nakon što Grubeša završava akciju, ali trese se samo vratnica. Nakon nekoliko brzih kontri na obje strane, do promjene rezultata došlo je u 4. minuti. Gosti su poveli preko Cvjetkovića koji prodire desnom stranom i pogađa neobranjivo u suprotan kut. Minutu kasnije Grubeša oduzima loptu na svojoj polovici te “Studenti” stvaraju situaciju 3 na 1, ali Penava nije bio dovoljno precizan za izjednačenje na utakmici. U idućim minutama igra se uglavnom odvijala na sredini terena bez izglednijih šansi. Prodor Dekanića po desnoj strani stvorio je novu šansu za izjednačenje, ali zatresla se samo greda. Kuraja je nekoliko puta pokušao iznenaditi udarcima izvana, ali Vurnek upisuje obrane. Akcijom iz kornera gosti su povećali vodstvo u 13. minuti. Prvi udarac Kuraje završio je u bloku, ali odbijena lopta mu daje drugu priliku kojom se zatresla mreža Alumnusa. Već idući napad Duvančić je pokušao dodatno šokirati domaćine, no pogađa samo vratnicu. Akcija iz kornera opet se pokazala uspješnom za Square. Pravovremenim blokom Duvančić je ostao sam na šest metara te ovog puta trese mrežu Alumnusa. Nakon neopreznog starta u 17. minuti utakmice, Steinwandter je dobio direktni crveni karton. S igračem više na terenu, Alumnus nije uspio postići zgoditak na utakmici, zatresla se samo vratnica.

Novu priliku Square je stvorio u drugoj minuti nastavka utakmice preko Cvjetkovića i Kuraje, ali bez mirnoće u realizaciji. U prilici se pronašao Gassmann dva puta zaredom, ali Vurnek je obranio oba pokušaja. S druge strane prodire Penava, ali svoju obranu upisuje i Jurišić. U idućem napadu Duvančić proigrava Nokovića koji završava udarcem izvan okvira gola. Nekoliko minuta kasnije, svoju priliku imao je Đuraš koji izlazi pred Vurneka, ali pogađa direktno u njega. Odgovorili su “Studenti” brzom kontrom, ali nedovoljno opasno po golu protivnika. Iz slobodnog udarca Duvančić izravno gađa prema golu, ali ponovno pogađa samo stativu. Akciju kojom je Square osvojio cijelu polovicu terena, Đuraš završava udarcem po golu i time povećava vodstvo na 0:4. Nakon novog primljenog pogotka, Alumnus je uveo Davidovića u ulozi golmana-igrača s kojim su uspjeli izboriti deseterac. Izvodio je Dekanić, ali obranio je Jurišić. Lopta se odbila do Grubeše koji pokušava popraviti priliku iz deseterca, ali Jurišić je upisao još jednu obranu. Odgovorio je Square brzom kontrom u kojoj je Duvančić zatresao gredu. Desetak sekundi prije kraja utakmice, Tolić pogađa vratnicu te s rezultatom 0:4 završava susret u Jelkovcu.

– Sljedeća utakmica nas očekuje već u srijedu 1. prosinca. na domaćem terenu protiv Nove Gradiške u četvrtfinalu Kupa – poručili su iz kluba.

SQUARE: Lujo Jurišić, Antonio Noković, Maro Đuraš, Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Niko Zrilić, Matej Perović, Gustavo Henrique Steinwandter, Hrvoje Cvjetković, Mato Šimunović, Martin Facundo Gassman, Đino Čengić, Ante Franković, trener: Antun Bačić

ALUMNUS SESVETE: Matija Vurnek, Ante Klarić, Danijel Dekanić, Matija Tolić, Hrvoje Žuvela, Lovro Čilić, Josip Grubeša, Jure Copić, Luka Davidović, Bruno Kovačić, Andro Cota, Lovro Ercegović, Ivan Penava, trener: Jakov Ungarov

STRIJELCI: 0:1 Cvjetković (4′), 0:2 Kuraja (13′), 0:3 Duvančić (15′), 0:4 Đuraš (33′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Alumnus Sesvete 6 (4+2); Square 10 (5+5)

ŽUTI KARTONI:
Kuraja (3′), Duvančić (37′), Perović (37′) – SQUARE
Čilić (30′), Klarić (33′) – ALUMNUS SESVETE

CRVENI KARTONI: Steinwandter (17′) – SQUARE

IGRAČ UTAKMICE: Gordan Duvančić (SQUARE)

Izvor: Crofutsal.com

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist