Sport

Kobešćak uoči derbija s Novim Beogradom: ‘Očekuje nas sigurno najteža utakmica do sada’

Kobešćak uoči derbija s Novim Beogradom: 'Očekuje nas sigurno najteža utakmica do sada'

Veliki derbi skupine ‘A’ Regionalne vaterpolo lige igra se u subotu od 20 sati i 40 minuta na bazenu ’11. april’ gdje Novi Beograd dočekuje dubrovački Jug Adriatic osiguranje. Bit će to susret dvije neporažene momčadi u dosadašnjem tijeku turnira i utakmica u kojoj će se sastati ovosezonski sudionici LEN Lige prvaka.

O snazi dvije momčadi i kvaliteti utakmice koji očekuje sve ljubitelje vaterpola možda najbolje svjedoči podatak da će se u bazenu naći čak devetorica sudionika finala Olimpijskih igara u Tokiju.

– Očekuje nas sigurno najteža utakmica do sada, jer je Novi Beograd svakako najkvalitetnija ekipa na ovom turniru i u cijeloj Regionalnoj ligi – kaže u najavi utakmice trener Juga Vjekoslav Kobešćak i dodaje:

– S druge ovo može biti i najlakša utakmica, jer nam posebna motivacija neće biti neophodna, kao u nekim prethodnim susretima. Kad vidite koji igrači su vam protivnici u bazenu i koju snagu oni posjeduju, posebna priprema neće biti potrebna.

Strateg Dubrovčana je naglasio da je u ovakvom turnirskom sistemu natjecanja teško pripremati taktiku od utakmice do utakmice, već se uglavnom igra po automatizmu i da je glavni fokus na tome kako odmoriti ekipu:

– Nadam se dobroj utakmici. Ona svakako nije odlučujuća, a mi smo ostvarili naš cilj. Upisali smo pet pobjeda, osvojili smo 15 bodova i nadam se da ćemo doći do Final four-a, obzirom da je ritam natjecanja izuzetno težak. Ova utakmica za nas nije najvišeg prioriteta, ali svakako želimo pobijediti – kazao je Kobešćak.

Otegotna okolnost za Dubrovčane je što su i u prijepodnevnom terminu igrali protiv Budve gdje su slavili teže nego što se očekivalo s 11:9, dok je Novi Beograd bio slobodan.

– Uvjeren sam da ćemo igrati s velikom motivacijom i željom za pobjedom – ističe jedan od najboljih igrača Juga, grčki reprezentativac Stylianos Argyropoulos:

– Moramo biti maksimalno koncentrirani i čvrsto se držati taktike i našeg plana igre. Nadam se da ćemo pružiti bolju igru nego prethodnih dana, jer nam je protivnik jedan od trenutno najboljih momčadi na svijetu – rekao je Argyropoulos.

Izvor: VK Jug Ao

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr