Sport

SQUARE POBIJEDIO U SPLITU Majstorica u Gospinom polju za ulazak u polufinale!

Square Split 1842019 36

MNK Square je u Splitu u subotu navečer izborio majstoricu četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske.

Nakon regularnih 40 minuta igre rezultat je glasio 2:2, a u produžecima pogodak odluke za 2:3 postigao je Maro Đuraš!

Već u prve dvije minute – tri opasne situacije prema vratima Splita! Sve je otvorio Gašpar, nastavio Đuraš te zaključio Pele, no u sva tri navrata uspješniji domaći vratar Žarko Luketin. Domaćin je do prve šanse stigao u 4. minuti kada je udarac Antonia Sekulića obranio Zoran Primić. Mladi Sekulić bio je u prvih desetak minuta najaktivniji u redovima Splita zbog nekoliko odličnih udaraca, uz vratara Luketina s druge strane koji je imao niz odličnih obrana (Pele, Gašpar).U 10. minuti uslijedio je projektil Pelea s oko 11-12 metara, a njegov udarac zaustavlja – spojnica! S druge strane Marinovićev solo prodor, ali njegov siloviti pokušaj spašava Primić, za ukupno petu obranu.

U 14. minuti srušen je Kuraja na oko 8-9 metara, ulogu izvođača preuzeo je Ante Daničić koji je pokušao prizemnim udarcem matirati Luketina, no splitski čuvar mreže i ovaj put nesavladiv! Baš kao i u prvoj utakmici u Dubrovniku na odmor se otišlo s 0:0 uz deset obrana Zorana Primića odnosno osam splitskog čuvara mreže. U 25. minuti napokon se lopta našla iza leđa Luketina! Nakon asistencije Cvjetkovića, Ante Daničić prešao je svog čuvara, a potom silovitim udarcem ‘probio’ splitskog vratara za vodstvo 1:0! Nažalost radost Squarea trajala je samo dvije minute jer je s druge strane Josip Jurlina pogodio za izjednačenje – 1:1! Zaiskrilo je u par navrata na terenu, a najdeblji kraj izvukli su Daničić i Gašpar koji su na kraju svega zaradili žute kartone. Puno toga pokazali su Zoran Primić i Žarko Luketin, a u posljednjih pet minuta utakmice imali su svaki po 15 obrana! U 36. minuti Josip Suton pogodio je pored Primića s oko 6-7 metara za preokret – 2:1! Nakon tog pogotka naš trener uvodi igrača-vratara čiju je ulogu preuzeo Pele. U 39. minuti nakon što je udarac Pelea obranio Luketin – odbijanac dolazi do Blaga Gašpara koji silovitim udarcem pod gredu postiže pogodak za konačnih 2:2!

PRODUŽECI

U 2. minuti veliko slavlje malobrojnih, ali naših glasnih navijača u maloj dvorani Gripe! Pele je izveo prekršaj na oko 7-8 metara te uposlio Mara Đuraša koji neobranjivo pogađa u suprotni kut za vodstvo 3:2! Zaprijetili su gosti potom preko Jurline, no njegov udarac odlazi pored vrata Primića…Split je u drugi produžetak ušao s igračem vratarom čiju je ulogu preuzeo Ante Ćorluka! U drugom produžetku prvi je zaprijetio Daničić, a istaknuo se još jednom Luketin kojemu je to bila 21. obrana! U 48. minuti Ćorluka nije iskoristio izglednu šansu na metar od Primića – njegov udarac završio je pored desne stative. U posljednjoj minuti Marinović je nakon odbijanca izašao sam pred Primića no naš vratar upisao je fenomenalnu obranu te je to bilo sve od Splita za večeras!

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist