Grad

SPREMNA ZA PRVE ĐAKE Osnovna škola Montovjerna dobila uporabnu dozvolu

SPREMNA ZA PRVE ĐAKE Osnovna škola Montovjerna dobila uporabnu dozvolu

Osnovna škola Montovjerna dobila je uporabnu dozvolu čime su se stekli uvjeti za njeno korištenje. Istovremeno, u tijeku je postupak isporuke i ugradnje učioničkog te uredskog namještaja odnosno opreme za sportsku dvoranu, dok je oprema za školsku kuhinju već ugrađena, javljaju iz Grada Dubrovnika.

-Zahvaljujući svemu navedenom potpuno opremljena nova škola s početkom iduće nastavne godine primit će prve generacije polaznika – ističu iz Gradske uprave.

Osnovna škola Montovjerna prva je škola koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Nova škola u potpunosti ispunjava potrebe nastavnog programa i kapacitete za organizaciju nastave u jednoj smjeni za učenike od prvog do osmog razreda – osam nižih i osam viših razreda, ukupno 16 razreda po 28 učenika, odnosno 448 učenika u jednoj smjeni. Izgrađena je i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa.

Škola je projektirana kao zgrada gotovo nulte potrošnje energije, energetskog razreda A+. Opremljena je modernim sustavom grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline zrak/voda, sustavom vatrodojave, ventilacije, odimljavanja, sprinkler instalacijom, ozvučenjem, automatskim zvonom, SOS instalacijom, te gromobranom, a rasvjeta se temelji na LED tehnologiji.

Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist