DuList IN

SPREMA I REPORTAŽU Poznati britanski novinar Tristan Rutherford boravi u Dubrovniku

SPREMA I REPORTAŽU Poznati britanski novinar Tristan Rutherford boravi u Dubrovniku

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom kraljevstvu, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u Zagrebu, Turističke zajednica Dubrovačko – neretvanske županije i Turističke zajednice grada Dubrovnika, od 12. do 14. srpnja, u Dubrovniku i okolici boravi poznati britanski novinar Tristan Rutherford.

U Dubrovniku je britanskog novinara dočekao direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković te mu je uz prigodni poklon za uspomenu, zaželio dobrodošlicu. Miro Drašković i Tristan Rutherford razgovarali su o važnosti britanskog tržišta, koje je tradicionalno naše najvažnije emitivno tržište te također i o podizanju svijesti britanskim čitateljima o Dubrovniku kao jednoj od sigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Britance i etablirani turistički brand na britanskom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.

Tristan Rutherford je višestruko nagrađivani autor, čiji se medijski napisi redovito objavljuju u najčitanijim britanskim medijima, od The Times, The Independent, The Guardian. Prikazuje prirodnu, povijesnu i kulturnu baštinu Hrvatske, ali i posebnosti, kao filmske destinacije idealne za jet settere. Svojim informativnim člancima tijekom godina doprinosi vizibilitetu Hrvatske u britanskim medijima.

Poznati britanski novinar će, prema programu organiziranom od strane predstavništva HTZ-a u UK, TZŽ i TZ grada Dubrovnika, tijekom svog trodnevnog boravka u u Dubrovniku, upoznati kulturnu baštinu grada, obići sve najvažnije znamenitosti, uživati u gastronomskoj ponudi u nekim od najboljih dubrovačkih restorana te obići i Pelješac.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti već tradicionalno nalaze na prvom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Trenutno u Dubrovniku boravi 4 612 Britanaca, dok je u lipnju bilo 25 892 britanskih gostiju, što je 78 posto turističkog prometa u odnosu na lipanj 2019. godine.

U srpnju 2022. na Zračnoj luci Dubrovnik iz/prema UK-u prometuju prijevoznici EasyJet, TUI Airways,

British Airways, Jet2.com te Wizz Air. Broj letova na tjednoj bazi prema Londonu (LGW, LHR, LTN, STN) se kreće oko 40 letova prosječno, dok ukupno prema svim destinacijama u UK-u prosječno tjedno ima oko 75 letova. Osim Londona, dostupne su sljedeće destinacije: Belfast (BFS), Birmingham (BHX), Bristol (BRS), Cardiff (CWL), Doncaster (DSA), Edinburgh (EDI), East Midlands (EMA), Glasgow (GLA), Leeds (LBA), Manchester (MAN) te Newcastle (NCL). Popunjenost na letovima prema UK je izrazito dobra te je u lipnju iznosila oko 84%. Očekuje se nastavak pozitivnog trenda sa UK tržišta.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist