Kultura

Sopranistica Janja Vuletić prvi put na DLJI

Sopranistica Janja Vuletić prvi put na DLJI

Prvi put na Dubrovačkim ljetnim igrama i pred svojom publikom u rodnom Dubrovniku, mezzosopranistica Janja Vuletić nastupit će uz pratnju francuskog pijanista Jonasa Vitauda sa solo pjesmama u petak 13. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Rođena u Dubrovniku, školovana u Beču, dobitnica brojnih nagrada koja se može pohvaliti desetogodišnjom uspješnom karijerom na pozornicama uglednih europskih opernih kuća, napokon će nastupiti u svom rodnom gradu.  Neke od zapaženijih nastupa Janja je ostvarila u ulozi Lukrecije u Brittenovoj „Nasilje nad Lukrecijom“ te naslovnoj ulozi  u „Carmen“ u Operi National de Bordeaux.

U Kneževom dvoru Janja će izvesti „Frauenliebe und Leben“ Roberta Schumanna, ciklus pjesama koje govore o ljubavi kako je doživljava žena, te neke od najpoznatijih  solo pjesama Johannesa Brahmsa i Gabriela Fauréa. Janju će na glasoviru pratiti Jonas Vitaud, jedan od najzapaženijih francuskih pijanista svoje generacije, koji inače nastupa solo i uz orkestre diljem svijeta.

„Večer lieda“ po prvi puta uz dubrovačku mezzosopranisticu Janju Vuletić u jedinstvenom ambijentu atrija Kneževa dvora zasigurno je posebna večer koja se ne propušta i koju će publika 63. Dubrovačkih ljetnih igara dugo pamtiti.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist