Kultura

Otvoren glazbeni program 63. Igara

Zagrebačka filharmonija i violončelistica Monika Leskovar pod ravnanjem velikog ruskog dirigenta Dmitrija Kitajenka nastupili su u sklopu Vip programa Ljetnih igara u srijedu 11. srpnja u Dominikanskoj crkvi čime je otvoren glazbeni program 63. Dubrovačkih ljetnih igara.

Niz hvaljenih i iznimno posjećenih zajedničkih nastupa Zagrebačke filharmonije, Monike Leskovar i Dmitrija Kitajenka u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, nastavio se i u Dubrovniku. Unatoč gotovo nepodnošljivoj vrućini, brojna publika u Dominikanskoj crkvi uživala je u Adagiettu iz Mahlerove Pete simfonije, Talijanskoj simfoniji Felixa Mendelssohna–Bartholdyja, zatim Jutarnjem raspoloženju iz Peer Gynta skladatelja Edvarda Griega.

Istinska miljenica festivalske publike, Monika Leskovar izvela je slavne Varijacije na rokoko temu Petra Iljiča Čajkovskog, a njegovim Talijanskim Capricciom zaključen je program. Kao dodatak programu za oduševljenu publiku izveden je Valcer cvijeća Čajkovskog.  
Nakon sinoćnjeg koncerta koji je dostojno obilježio otvaranje glazbenog programa 63. Igara, uslijedit će recital dubrovačke mezzosopranistice Janje Vuletić u pratnji pijaniste Jonasa Vitauda u petak, 13. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Pročitajte još

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

GALERIJA FLORA Otvorena izložba polaznika PopHeart Factory radionica za djecu i odrasle

Dulist

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija