Grad

SNAŽAN UDARAC ZA DUBROVNIK Jet2.com odgodio početak operacija do kraja lipnja

SNAŽAN UDARAC ZA DUBROVNIK Jet2.com odgodio početak operacija do kraja lipnja

Poznati britanski tour operator, Jet2.com, odgodio je početak operacija na svim linijama prema leisure destinacijama, uključujući i odredišta u Hrvatskoj, piše portal Croatian Aviation.

Ovaj poznati britanski tour operator odgodio je početak prometovanja prema turističkim odredištima u Europi, uključujući i ranije najavljene letove prema Hrvatskoj.

Zbog konstantnih promjena pojedinih država vezanih uz slobodno kretanje putnika (što direktno utječe na putničku potražnju) Jet2 je odlučio otkazati sve najavljene letove prema poznatim europskim turističkim odredištima, uključujući i letove prema hrvatskim zračnim lukama – Puli, Splitu i Dubrovniku.

Iako su letovi prvotno bili planirani od kraja ožujka, zatim odgođeni za početak svibnja, najnovija odluka ove kompanije jest da letova prema Hrvatskoj neće biti sve do kraja lipnja, a značajan broj linija najavljen je tek od srpnja!

Najveći broj operacija ova kompanija ima prema Zračnoj luci Dubrovnik. Radi se o direktnim linijama iz Belfasta, Birminghama, Edinburgha, East Midlandsa, Leedsa, Londona, Manchestera i Newcastlea. Četiri od ukupno osam linija sada je najavljeno od kraja lipnja, dok će preostale linije krenuti s prometom tek od srpnja. S obzirom na to da su britanski gosti tradicionalno najzastupljeniji u Dubrovniku, ovo je poprilično snažan udarac na lokalni turizam grada Dubrovnika i regije. Za očekivati je kako će i druge kompanije iz Velike Britanije krenuti s letovima prema Hrvatskoj znatno kasnije nego što je bilo planirano, uz manji broj tjednih operacija.

Odgođene operacije i prema Puli i Splitu
Šest linija prema Splitu (iz Birminghama, East Midlandsa, Edinburgha, Leedsa, Londona i Manchestera) također je odgođeno za kraj lipnja, dok će linija iz Edinburgha krenuti s prometovanjem tek u srpnju.

Prema Zračnoj luci Pula, Jet2 ove godine planira tek jednu liniju – iz Manchestera. Početak prometovanja na ovoj liniji također je odgođen za kraj lipnja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist