Hrvatska

SMRTONOSNI VIRUS Ebola proglašena međunarodnom zdravstvenom prijetnjom

Epidemija ebole u Zapadnoj Africi proglašena je međunarodnom zdravstvenom prijetnjom!

– Moguće posljedice daljnjeg međunarodnog širenja ebole iznimno su ozbiljne – zaključili su dužnosnici Svjetske zdravstvene organizacije.

– Zbog širenja ebole u Hrvatskoj i Srbiji već su poduzete pojačane mjere nadzora. Naime, još od sredine travnja se u Hrvatskoj, a po preporuci Europske komisije za sve zemlje EU, provode mjere intenzivnije nadzora putnika koji stižu iz zemalja ugroženim virusom.

– Još je sredinom travnja Europska komisija dostavila obavijest kojom traži od svojih članica intenziviranje nadzora nad putnicima iz zemalja ugroženih virusom ebole – hemoragijske groznice: Potrebno je uspostaviti strogi granični nadzor nad putnicima i osobnom prtljagom putnika koji dolaze s Afričkog kontinenta, posebno iz afričkih zemalja: Mali, Siera Leone, Gvineja i Liberija kako bi se spriječio eventualni unos bolesti Ebole.

 

Sukladno navedenom molimo Vas da pojačate kontrolu putnika na ulazu u RH iz područja i zemalja kako je naprijed navedeno, a poglavito u zračnim lukama. Koliko je to god moguće molimo da se neposrednim razgovorom s putnicima utvrdi mjesto primarnog polazišta. U skladu s time, Ministarstvo zdravlja dalo je nakon primanja obavijesti EK Ministarstvu unutarnjih poslova upute o provedbi mjera pojačanog nadzora u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo – rekli su za Index iz Ministarstva zdravlja.
Pojačani nadzor uvodi se i u Srbiji, i to na području beogradske i niške zračne luke.

Pročitajte još

DUBROVNIK, STON, RIMČEVA TVORNICA… Ovo su ‘glavne zvijezde’ Hrvatskog dana na National Geographicu

Dulist

ULJA I MASTI POSKUPJELI ZA VIŠE OD 17 POSTO Imamo najveću stopu inflacije od travnja 2013.

Dulist

Hrvatskoj isplaćeno 60 posto dodijeljenih sredstava iz fondova Europske unije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija