Kultura

‘Smislene slučajnosti: Art – Rat – Tranzicija’ u Art radionici lazareti

'Smislene slučajnosti: Art – Rat – Tranzicija' u Art radionici lazareti

Izložba ‘Smislene slučajnosti: Art – Rat – Tranzicija’ u prostoru lađe X. Art radionice Lazareti prenijet će dio umjetničkih radova i dokumentacije koji su bili izloženi na izložbi ART / RAT / TRANZICIJA (1990. – 1991. – 2000. – 2010. – 2020. – 2021.) u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u razdobljima 29.07. – 5.9. – 10.10. – 15.10.2020.

U formi «otvorenog arhiva» na izložbi će biti izložen i izbor iz dokumentacije umjetničkih radova, isječci iz novina, fotografije, plakati, sačuvani artefakti iz povijesti rada Art radionice Lazareti od 1989. do 2021., vremenska crta Art radionice Lazareti na kojoj rade Josip Klaić Srdjana Cvijetić, Petra Marčinko i Slaven Tolj. Izložba se otvara 14. prosinca.

– Naziv izložbe “Smislene slučajnosti (Art / Rat / Tranzicija)» preuzeli smo od naziva jednog od tekstova iz kataloga riječke izložbe ART / RAT/ TRANZICIJA, a koji je napisao nedavno preminuli Nenad Bunjac. Nenadu Bunjcu i Marijanu Crtaliću u sjećanje postavljamo ovu izložbu u prostor lađe X. – Art radionice Lazareti – naglašavaju iz ARL.

Izložba je na neki način prenesena (transponirana) situacija ili instalacijski narativ iz riječkoga MMSU; sažetak i pogled koji nam u lazaretskom postavu prepričava ili predočava Slaven Tolj. Svojim jedinim komunikacijskim oruđem – radom. Za vrijeme trajanja izložba će se mijenjati i premetati, dopunjavati novim radovima, poput nezavršenog procesa, nemirnih predmeta koji nikada nisu prihvatili biti samo na jednome mjestu.

TRAJANJE IZLOŽBE
14.12. – 29.12.2021.
10.1. – 28.1. 2022.
RADNO VRIJEME: radnim danima od 12 do 18 h;
video projekcije u sklopu izložbe prikazivat će se od 16:30 do 18 h
postav: Slaven Tolj, Nikša Vukosavić i Srdjana Cvijetić

Važna obavijest
Otvorenje izložbe je u utorak 14. 12. 2021. od 17 do 20 h, a budući je broj ljudi koji mogu prisustovati na otvorenju usklađen i prilagođen s mjerama za suzbijanje širenja pandemije virusa COVID-19, molimo vas da obavezno držite maske na licu, dezinficirate ruke, dozvolite nam da vas upišemo u kontakt listu posjetitelja i držite fizičku distancu. U prostoru lađe X. istodobno može boraviti maksimalno 15 osoba pa je nabolje da dođete s onima s kojima ste u svakodnevnom ili čestom kontaktu. U dvorištu ARL ima dovoljno mjesta za držanje distance.

Program ARL u 2021. omogućuju: Ministarstvo Kulture i medija RH i Grad Dubrovnik. Rad i djelovanje ARL u 2021. podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist