Politika

Smijenio Pešela, radnici ga pročitali

Andro Vlahušić jedini je glasao za smjenu Hrvoja Pešela na jutros održanoj Skupštini Luke Dubrovnik. Radnici Luke bili su protiv, predstavnik Atlantske plovidbe suzdržan, a iz Questus fonda nitko se nije ni pojavio.

 
Ipak, sa 7028 gradskih udjela (iako ne većinskih), usamljeni glas gradonačelnika je multipliciran u mač osvete, kojim je izvršio svoj naum i iz Nadzornog odbora smijenio Hrvoja Pešela te u sljedećoj točki dnevnog reda umjesto njega postavio Borisa Orešića. Zanimljivo je da je protiv Orešićeva imenovanja glasao i predstavnik Atlantske, koji se očito nije htio miješati u političko razračunavanje nekadašnjih stranačkih kolega, ali je svoj stav jasno iznio pri imenovanju novog člana NO.
 
Vlahušić je uspio u svojoj namjeri, ali je pročitan od radnika, koji su mu jasno dali do znanja kako ne žele biti dio političkih obračuna, tražili objašnjenje zašto traži smjenu osobe s kojom imaju dobru suradnju i istaknuli kako Luka Dubrovnik posluje najbolje od rata.
Predsjednik NO Niko Šalja dopustio je Hrvoju Pešelu da se obrati Skupštini prije glasovanja o njegovoj smjeni, što nije bilo po volji gradonačelniku.
– Ovdje je riječ o brutalnom gašenju demokracije i isključivoj političkoj samovolji gradonačelnika Andra Vlahušića – kazao je nakon smjene Hrvoje Pešel i komentirao kako mu je velika satisfakcija što su radnici Luke Dubrovnik prepoznali njegov rad i namjere gradonačelnika te glasovali protiv njegove smjene
 
Podsjetimo kako je Hrvoje Pešel nedavno istupio iz članstva HNS-a te se pridružio udruzi Dubrovnik Regija. Zbog borbe za kontrolu nad Gradskim odborom HNS-a, nakon što je eutanazirao Antuna Pravedana, Vlahušić je upravo Pešela obećao smjeniti iz NO Luke, što je danas i proveo u djelo.
 
 

Pročitajte još

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

VLAHUŠIĆ ‘Dubrovnik ima ograničene razvojne mogućnosti dok u cijelosti ne bude upravljao morem od Belvedera do Elafita’

Dulist

Cossiga posmrtno proglašen počasnim građaninom, Trostmannu nagrada za životno djelo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija