Vaše vijesti

„SMIJEHOM PROTIV DIJABATESA“ Zimski kamp udruge ‘Slatki život’ u Vrtovima sunca

slatki zivot zimski kamp001

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su u zimskom vikend druženju u Dubrovačkim Vrtovima Sunca.

Kamp smo ove godine nazvali ‘Smijehom protiv dijabetesa’, jer dijabetičari mogu koristiti smijeh kao dodatnu terapiju za dobru regulaciju šećera u krvi. Smijeh smanjuje stres i upale, poboljšava vrijednosti masti u krvi i tako smanjuje rizik dobivanja bolesti srca i krvnih žila.

Zadržali smo prošlogodišnje mjesto održavanja kampa zbog prometne izoliranosti našega Grada i juga Republike Hrvatske. Okupili smo članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba i Splita.

Nakon kratkog puta ugodno smo smješteni u Radisson Blu & Spa u Dubrovačkim Vrtovima Sunca. Prepustili smo se ponudi sadržaja u spa i sportskom centru. Animatori su kroz zabavne programe organizirali sportska natjecanja u košarci, nogometu, badmintonu, a djeca su uspješno trošila kalorije.

U subotu ujutro u sportskom centru družili smo se s djecom, roditeljima i tetama iz dječjeg vrtića “Ježić” s Osojnika, a koji su na Božićnom sajmu u atriju samostana svete Klare prodavali kolačiće koje su spravile njihove mame i prihod uplatili našoj udruzi.

U nedjelju je organiziran SPA Aqua aerobik, a nakon ukusnog ručka, bili smo spremni za povratak svojim domovima.

Vrijeme provedeno u Dubrovačkim Vrtovima Sunca ostat će nam u nezaboravnom sjećanju. Bilo je to jedno novo iskustvo, a koje odiše optimizmom toliko potrebitim obiteljima čije se dijete razboljelo od ove kronične bolesti.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka, donatora i roditelja udruge, a svima od srca zahvaljujemo.

Tekst/foto: Predsjednik udruge Željko Jaković

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist