Aktualno

Smanjivanje cijena zdravstvenih usluga

Smanjivanje cijena zdravstvenih usluga

Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o usklađenju cijena zdravstvene zaštite na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini s državnim proračunom, čime se predviđa smanjivanje cijena gotovo svih zdravstvenih usluga, osim dijalize, za 20 do 30 posto, izvijestio je nakon sjednice Vijeća ravnatelj HZZO-a Siniša Varga.

Radi smanjenja liste čekanja HZZO će tijekom svibnja raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provedbi dijagnostičko-terapijskih postupaka s pretežno privatnim pružateljima usluga. Riječ je o CT koronografiji, hiperbaričnoj oksigenoterapiji, operacijskim postupcima na ramenu i stopalu, postupku medicinski potpomognute oplodnje i djelatnosti ortodoncije.

To će biti prvenstveno orijentirano na područja gdje mreža nije popunjena, ali isto tako i na područja gdje su visoke liste čekanja. Upitan za usluge ortodoncije, Varga je rekao kako u HZZO-u očekuju da će privatni ponuditelji usluga biti spremni napustiti svoj domicilni kraj i pružati usluge i tamo gdje mreža nije popunjena.

 

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist