Hrvatska

Smanjenjem broja lokalnih dužnosnika uštedjet će se 100 milijuna kuna

Vlada na smanjenju broja lokalnih dužnosnika očekuje uštedu od 100 milijuna kuna. Rekao je to ministar uprave Ivan Malenica u Dnevniku HRT-a istaknuvši kako u RH trenutačno 745 osoba obnaša dužnost zamjenika načelnika, gradonačelnika i župana. Broj bi se smanjio za 634, što je ušteda 100 milijuna kuna. Osim toga u planu je i smanjenje broja članova predstavničkih tijela.

Rekao je i kako je u programu Vlade istaknuto funkcionalno povezivanje jedinica lokalne samouprave.
– Potreban je sveobuhvatan pristup, treba voditi računa o ustavnom pravu na lokalnu samoupravu te povelji o lokalnoj samoupravi koja sadrži dva načela – samostalnosti i supsidijarnosti. Provodimo projekt vrijedan 20 milijuna kuna kojem je cilj utvrditi sve podatke o svim jedinicama lokalne samouprave kako bi to bila kvalitetna podloga za pristupanje funkcionalnom povezivanju. Riječ je o povezivanju malih jedinica s većim jedinicama lokalne samouprave. Treba imati relevantne podatke i voditi računa o potrebama stanovništva – rekao je ministar.

Pročitajte još

Godišnja potrošnja ribljih proizvoda u Hrvatskoj porasla na više od 20 kilograma po osobi

Dulist

MUP o gužvama na graničnim prijelazima: Broj ulazaka ne odudara od prosjeka

Dulist

Cijepljeno 70 posto djelatnika ACI-ja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija