Politika

‘SLOVENCI OTKAZALI DOLAZAK NA ODMOR’ Tolić: Zašto je u Domu zdravlja Korčula najskuplji PCR test?

Nezavisni kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Roko Tolić uputio je priopćenje vezano za cijene PCR testova na Korčuli zbog kojih su, kako ističe, slovenski turisti odustali od dolaska na odmor. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Kako minirati nastojanja turističkih djelatnika da izvuku turističku sezonu najbolje znaju župan Nikola Dobroslavić i njegov tim! Nazvala me je ogorčena turistička djelatnica s Pelješca koja kaže da su joj dvije grupe turista iz Slovenije, njih stotinu, otkazale već rezervirani boravak, a razlog za ovo je cijena PCR testa u Domu zdravlja Korčula koja iznosi čak 1050 kuna – napisao je na svom Facebooku nezavisni kandidat za župana Roko Tolić i istaknuo kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio da će od 7. travnja cijena PCR testa iznositi 500 kuna.

-Sada vidimo da je cijena na Korčuli duplo veća od cijene HZJZ-a. Nažalost, nije ni Dubrovnik mnogo bolje prošao jer je i u njemu cijena PCR testa veća od ostalih u Hrvatskoj i iznosi 700 kuna. Treba li napomenuti da se Splitsko-dalmatinska županija, koja nas je itekako pretekla po broju novih turističkih ležajeva, očito pozorno priprema za sezonu pa je kod njih cijena PCR testa manja nego u ostatku Hrvatske – tamo je svega 400 kuna. Cijena i kod nas mora biti niža! – istaknuo je Tolić i dodao kako župan Dobroslavić i njegov tim očito onemogućavaju svako nastojanje da se poboljšaju turistički rezultati.

-Umjesto da nastoje osigurati što niže cijene PCR testova kako oni ne bi predstavljali značajniju stavku u troškovima odmora, oni visokim cijenama pokrivaju nesposobnost i nečinjenje. Treba li govoriti koliko je naših sugrađana egzistencijalno ovisno o turizmu?

Treba li naglašavati da nakon loše prošle sezone nemamo pravo na pogreške? – napisao je na Facebooku Tolić i poručio kako će po preuzimanju vlasti odmah prionuti brzom smanjenju cijena PCR testova, sve s ciljem privlačenja, a ne odbijanja turista u Županiju.

Pročitajte još

Vlahušić: Mato Franković krši načelo trodiobe vlasti

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Prioriteti su nam očuvanje radnih mjesta, isplata plaća i socijalnih davanja

Dulist

PLATFORMA DUBROVNIK NAŠ GRAD Gradska uprava zaboravila je Mokošicu, mi ćemo to promijeniti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija