Politika

‘SLOVENCI OTKAZALI DOLAZAK NA ODMOR’ Tolić: Zašto je u Domu zdravlja Korčula najskuplji PCR test?

Nezavisni kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Roko Tolić uputio je priopćenje vezano za cijene PCR testova na Korčuli zbog kojih su, kako ističe, slovenski turisti odustali od dolaska na odmor. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Kako minirati nastojanja turističkih djelatnika da izvuku turističku sezonu najbolje znaju župan Nikola Dobroslavić i njegov tim! Nazvala me je ogorčena turistička djelatnica s Pelješca koja kaže da su joj dvije grupe turista iz Slovenije, njih stotinu, otkazale već rezervirani boravak, a razlog za ovo je cijena PCR testa u Domu zdravlja Korčula koja iznosi čak 1050 kuna – napisao je na svom Facebooku nezavisni kandidat za župana Roko Tolić i istaknuo kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio da će od 7. travnja cijena PCR testa iznositi 500 kuna.

-Sada vidimo da je cijena na Korčuli duplo veća od cijene HZJZ-a. Nažalost, nije ni Dubrovnik mnogo bolje prošao jer je i u njemu cijena PCR testa veća od ostalih u Hrvatskoj i iznosi 700 kuna. Treba li napomenuti da se Splitsko-dalmatinska županija, koja nas je itekako pretekla po broju novih turističkih ležajeva, očito pozorno priprema za sezonu pa je kod njih cijena PCR testa manja nego u ostatku Hrvatske – tamo je svega 400 kuna. Cijena i kod nas mora biti niža! – istaknuo je Tolić i dodao kako župan Dobroslavić i njegov tim očito onemogućavaju svako nastojanje da se poboljšaju turistički rezultati.

-Umjesto da nastoje osigurati što niže cijene PCR testova kako oni ne bi predstavljali značajniju stavku u troškovima odmora, oni visokim cijenama pokrivaju nesposobnost i nečinjenje. Treba li govoriti koliko je naših sugrađana egzistencijalno ovisno o turizmu?

Treba li naglašavati da nakon loše prošle sezone nemamo pravo na pogreške? – napisao je na Facebooku Tolić i poručio kako će po preuzimanju vlasti odmah prionuti brzom smanjenju cijena PCR testova, sve s ciljem privlačenja, a ne odbijanja turista u Županiju.

Pročitajte još

Nikša Vukas: ‘Ovo je politički okršaj s ljudima koji ti smetaju’

Dulist

UKLJUČENI I FRIZERSKI SALONI Najam gradskih poslovnih prostora i javnih površina umanjen za 50 posto

Dulist

BURNA RASPRAVA O SMANJENJU NAKNADA Vićan Selmaniju: Možete mi reći da sam debeo i ružan, ali ne i da sam socijalno neosjetljiv

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija