Aktualno

HGSS SPASIO SLOVENCE Penjali se na Svetog Iliju, izgubili se i ostali bez vode

HGSS SPASIO SLOVENCE Penjali se na Svetog Iliju, izgubili se i ostali bez vode

Žurne službe spasile su ove nedjelje dva slovenska turista na području brda Sv. Ilija iznad Orebića.

HGSS Stanica Orebića zaprimila je u prijepodnevnim satima dojavu iz kampa Perna o turistima koji su pri silasku s vrha brda skrenuli s markirane staze, izgubili se te ostali bez vode.

-Na Sv. Iliju su krenuli u 6 sati ujutro te su u povratku s vrha skrenuli sa staze, izgubili markacije te se nisu u stanju sami orijentirati, nisu ozlijeđeni, ne boluju od nikakvih bolesti, ali osjećaju umor i bol u nogama, nemaju vode – ističu iz HGSS stanica Orebić.

U akciju spašavanja krenulo je sedam članova, dok su tri člana ostala u pripravnosti. U akciji su bili i helikopter HRZ i dežurna ekipa HGSS letača spašavatelja iz Divulja. Unesrećeni su locirani u 14.21 sat te su transportirani na heliodrom u Orebiću. Predani su HMP Orebić u 15 sati.

Naime, iz HGSS-a Orebić su istaknuli da, iako su unesrećeni bili u dobrom stanju, ono se moglo pogoršati do mjere ugroženosti po život zbog težine terena, pretpostavljenog vremena pronalaska, predviđenog vremena transporta te izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika (temperature više od 39 stupnjeva i slabog južnog vjetra koji dodatno otežava prilike).

-Jako nas veseli činjenica da smo i ovaj put spasili živote, te nas to čini još jačima. I ovaj put kao i mnogo puta do sad suradnja žurnih službi, te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je na visokoj razini – ujedinjeni u spašavanju života – navode iz HGSS stanica Orebić.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist