Aktualno

HGSS SPASIO SLOVENCE Penjali se na Svetog Iliju, izgubili se i ostali bez vode

HGSS SPASIO SLOVENCE Penjali se na Svetog Iliju, izgubili se i ostali bez vode

Žurne službe spasile su ove nedjelje dva slovenska turista na području brda Sv. Ilija iznad Orebića.

HGSS Stanica Orebića zaprimila je u prijepodnevnim satima dojavu iz kampa Perna o turistima koji su pri silasku s vrha brda skrenuli s markirane staze, izgubili se te ostali bez vode.

-Na Sv. Iliju su krenuli u 6 sati ujutro te su u povratku s vrha skrenuli sa staze, izgubili markacije te se nisu u stanju sami orijentirati, nisu ozlijeđeni, ne boluju od nikakvih bolesti, ali osjećaju umor i bol u nogama, nemaju vode – ističu iz HGSS stanica Orebić.

U akciju spašavanja krenulo je sedam članova, dok su tri člana ostala u pripravnosti. U akciji su bili i helikopter HRZ i dežurna ekipa HGSS letača spašavatelja iz Divulja. Unesrećeni su locirani u 14.21 sat te su transportirani na heliodrom u Orebiću. Predani su HMP Orebić u 15 sati.

Naime, iz HGSS-a Orebić su istaknuli da, iako su unesrećeni bili u dobrom stanju, ono se moglo pogoršati do mjere ugroženosti po život zbog težine terena, pretpostavljenog vremena pronalaska, predviđenog vremena transporta te izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika (temperature više od 39 stupnjeva i slabog južnog vjetra koji dodatno otežava prilike).

-Jako nas veseli činjenica da smo i ovaj put spasili živote, te nas to čini još jačima. I ovaj put kao i mnogo puta do sad suradnja žurnih službi, te Hrvatskog ratnog zrakoplovstva je na visokoj razini – ujedinjeni u spašavanju života – navode iz HGSS stanica Orebić.

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist