Aktualno

Slobodna Dalmacija ugasila dopisništvo u Dubrovniku!

Slobodna Dalmacija ugasila dopisništvo u Dubrovniku!

Slobodna Dalmacija ugasila je dopisništvo u Dubrovniku.

Tu odluku u ponedjeljak ujutro kolegama su priopćili izvršna direktorica Ana Kušeta i glavni urednik Krunoslav Kljaković.

Nakon više od tri desetljeća Slobodna Dalmacija više nema svoje novinare u Dubrovniku. Iako se, nakon preuzimanja Slobodne od strane EPH, još otkako je istekao moratorij na otpuštanje iz Slobodne Dalmacije, govorilo kako će se uprava odlučiti na smanjenje  dijela djelatnika, kolege iz dubrovačkog dopisništva najmanje su se nadale potpunom ukidanju dopisništva. Već nekoliko dana u dubrovačkom se dopisništvu Slobodne znalo za odluku o otkazima, no informacija da se dopisništvo ukida u potpunosti ih je zatekla.

Nagađa se da su razlog potpunog gašenja dopisništva moguće tužbe djelatnica kojima se raskidaju ugovori o radu.

Za petero novinara, šeficu dopisništva Katu Šutalo Cvjetković, te Anet Franić, Oliviju Gustin Čuljak, Paulinu Peko Šalja, Jasminu Mrvaljević za petnaest dana prestaje radni odnos sa Slobodnom Dalmacijom. Gabrijela Bijelić i Ahmet Kalajdžić prelaze u lokalni tjednik koji je u sustavu EPH.

Dopisništvo Slobodne Dalmacije bilo je ujedno i posljednje dopisništvo nacionalnih dnevnika koji su redom gasili radna mjesta u Dubrovniku. No, za razliku od Vjesnika, Jutarnjeg lista ili Večernjeg lista, Slobodna Dalmacija među Dubrovčanima ipak je imala drukčiji status, pa tako i njeni novinari, već desetljećima vrijedni kroničari dubrovače svakodnevice.

Za kraj možda nije na odmet spomenuti kako je Slobodna Dalmacija prošle godine poslovala sa zaradom od 15 milijuna kuna, a isplaćivane su, doznajemo, i dividende.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo