Aktualno

Slobodna Dalmacija ugasila dopisništvo u Dubrovniku!

Slobodna Dalmacija ugasila je dopisništvo u Dubrovniku.

Tu odluku u ponedjeljak ujutro kolegama su priopćili izvršna direktorica Ana Kušeta i glavni urednik Krunoslav Kljaković.

Nakon više od tri desetljeća Slobodna Dalmacija više nema svoje novinare u Dubrovniku. Iako se, nakon preuzimanja Slobodne od strane EPH, još otkako je istekao moratorij na otpuštanje iz Slobodne Dalmacije, govorilo kako će se uprava odlučiti na smanjenje  dijela djelatnika, kolege iz dubrovačkog dopisništva najmanje su se nadale potpunom ukidanju dopisništva. Već nekoliko dana u dubrovačkom se dopisništvu Slobodne znalo za odluku o otkazima, no informacija da se dopisništvo ukida u potpunosti ih je zatekla.

Nagađa se da su razlog potpunog gašenja dopisništva moguće tužbe djelatnica kojima se raskidaju ugovori o radu.

Za petero novinara, šeficu dopisništva Katu Šutalo Cvjetković, te Anet Franić, Oliviju Gustin Čuljak, Paulinu Peko Šalja, Jasminu Mrvaljević za petnaest dana prestaje radni odnos sa Slobodnom Dalmacijom. Gabrijela Bijelić i Ahmet Kalajdžić prelaze u lokalni tjednik koji je u sustavu EPH.

Dopisništvo Slobodne Dalmacije bilo je ujedno i posljednje dopisništvo nacionalnih dnevnika koji su redom gasili radna mjesta u Dubrovniku. No, za razliku od Vjesnika, Jutarnjeg lista ili Večernjeg lista, Slobodna Dalmacija među Dubrovčanima ipak je imala drukčiji status, pa tako i njeni novinari, već desetljećima vrijedni kroničari dubrovače svakodnevice.

Za kraj možda nije na odmet spomenuti kako je Slobodna Dalmacija prošle godine poslovala sa zaradom od 15 milijuna kuna, a isplaćivane su, doznajemo, i dividende.

Pročitajte još

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija