Aktualno

SLAŽETE LI SE S ODLUKOM? Konzervatori naložili uklanjanje kućica sa Straduna

Konzervatorski odjel u Dubrovniku još 26. studenog ove godine naložio je hitno uklanjanje ‘neprimjerenih montažnih objekata s prostora Place’, no Grad Dubrovnik ih očito (barem za sad) nije poslušao.

Naime, odgovarajući na upit DuLista o postavljanju adventskih kućica na Stradunu, Konzervatorski odjel uputio nam je dopis poslan gradskom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, u kojem se ističe kako se navedene građevine postavljaju u najvrjednijoj ulici povijesne jezgre, koja predstavlja njen glavni urbanistički akcent, glavnu komunikaciju između zapadnih i istočnih gradskih vrata.

-Vrijednost Place je upravo u njenoj protočnosti i mogućnosti njenog sagledavanja u cjelini od Velike Onofrijeve fontane do Gradskog zvonika. Postavljanjem montažnih drvenih građevina uzduž Place taj sklad je u potpunosti narušen i podređen pomodnim načinima korištenja – istaknuto je u dopisu Konzervatora, koji slijedom navedeno traže hitno uklananje objekata.

Treba istaknuti kako su konzervatori reagirali u trenutku kada su se kućice tek postavljale. Dopis je poslan i na znanje Službi za inspekcijske poslove zaštite kulturne baštine Ministarstva kulture.

Pročitajte još

Policajci donirali tonu i pol mandarina kolegama iz Petrinje i Gline

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija