Grad

SLASTIČARI, AUTOMEHANIČARI, KUHARI… Libertas Foundation dodijelio učenicima vrijedne stipendije

Svečana dodjela stipendija za učenike obrtničkih i deficitarnih zanimanja Dubrovačko–neretvanske županije za 2021/2022. godinu održala se ovog petka u prostorijama DEŠA-e. Stipendije dodjeljuje udruga Libertas Foundation iz San Pedra u Kaliforniji, iz fonda Ante i Evelyn Mrgudić. Ove godine je u njihovo ime predsjednik udruge Niko Hazdovac je uručio 12 stipendija. Ovogodišnji dobitnici su učenici iz Konavala, Župe Dubrovačke, Pelješca, Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja i to za zanimanja slastičar, automehaničar, vodoinstalater, kuhar, frizer i konobar.

Svjesna važnosti ostanka mladih u svojoj lokalnoj zajednici, udruga Libertas Foundation već 19 godina zaredom dodjeljuje ovakvu stipendiju, kojoj je svrha dati podršku učenicima da po završetku školovanja ostanu živjeti i raditi u svojoj lokalnoj zajednici. Libertas Foundation je neprofitna organizacija iz San Pedra. Osnovana je u prosincu 1991. te službeno postoji od siječnja 1992. godine. Svrha postojanja ove organizacije je dobrotvorni rad. Osim što već 19. godinu zaredom financijski potpomažu mlade da ostaju u svojoj lokalnoj zajednici, važno je spomenuti i da su osigurali hranu, odjeću i druga neophodna sredstva za brojne žrtve Domovinskog rata.

Pročitajte još

Maratonka Tea Faber na prijemu kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Dulist

DAR ZA NOVOROĐENO DIJETE Grad isplatio 190 tisuća kuna za 39 roditelja

Dulist

Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom Srednje i Jugoistočne Europe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija