AktualnoUrednički izbor

SKUPLJENO DOVOLJNO NOVACA Australka koja je pala sa zid u Pilama vraća se doma

australka ella cutler

Australska policajka Elle Cutler, koja je u kolovozu teško stradala tijekom godišnjeg odmora u Dubrovniku, uskoro će se vratiti u rodni grad na daljnje liječenje, donosi Index. Iz dubrovačke Opće bolnice su potvrdili kako je dvadesetpetogodišnjakinja izvan životne opasnosti te da je obitelj daljnje liječenje odlučila nastaviti u Australiji.
Ella Cutler je zadobila teške tjelesne ozljede nakon pada sa zida u Pilama te je pretrpjela višestruke prijelome lubanje, kralježnice i rebara. 34-godišnji muškarac koji je kobnog dana bio s 25-godišnjom policajkom također je pao i završio s teškim ozljedama. Muškarac je operiran i zbrinut na Odjelu traumatologije, dok je djevojka zbog težine ozljeda nekoliko tjedana bila u induciranoj komi.
-Bio je planiran odlazak u splitsku bolnicu zbog zahvata maksilofacijalnog kirurga i zatim povratak u našu bolnicu. Međutim, obitelj je odustala od tog zahtjeva i odlučili su nastavili liječenje u svojoj državi. Pacijentica je pri svijesti, više nije životno ugrožena te je dobila dozvolu za medicinski transport koji će se dogoditi u srijedu ili četvrtak – rekao je za Index ravnatelj Marijo Bekić, koji je dodao da se pacijentica trenutno nalazi na Odjelu za ortopediju i traumatologiju.

Članovi obitelji u razgovoru za australske medije otkrili su da se osjećaju uništeno jer im je osiguranje reklo kako neće platiti bolničko liječenje i let kući zbog toga što je Ella bila pijana u vrijeme nesreće.
-Kad smo čuli da nas je osiguravajuće društvo iznevjerilo, ostali smo šokirani. Ne mogu ni opisati kako je to bilo. Nikada nismo očekivali da nam osiguranje neće pomoći da je vratimo kući. Ne razumijemo i stvarno smo zbunjeni jer osiguravajuće društvo ne može ni zamisliti kako bi se obitelj, ili netko tko se osigurao u dobroj vjeri, mogla osjećati dok prolazi kroz takvu situaciju – rekla je Ellina obitelj portalu 7news.com.au.
Obitelj je odlučila pokrenuti Go Fund Me kampanju, u kojoj su u sedam dana uspjeli skupiti dovoljno novca da se ova mlada policajka vrati u Australiju. Skupljeno je više od pola milijuna dolara koji su bili potrebni ovoj obitelji za troškove liječenja i prijevoz. Medicinski troškovi bolnice stajat će ih oko 100 tisuća dolara, a ostatak će potrošiti na prijevoz, kako je na stranici kampanje napisao njezin brat Joshua.

Foto: Printscreen GoFundMe

Pročitajte još

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist