Koronavirus u Hrvatskoj

SKORO 600 OSOBA U SAMOIZOLACIJI Pavličević: Utvrđeno je 15 kršenja, dojave dobivamo i od članova obitelji

mup policija punktovi blokada trsteno06

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je na današnjoj konferenciji za medije županijskog stožera kako je dosad utvrđeno 15 kršenja mjere samoizolacije.

-Radi se osobama koje namjerno izbjegavaju samoizolaciju, a većina utvrđenih kršenja samoizolacije došla je na temelju dojava. Definitivno ne možemo obići sve u jednom danu. Dakle, vrlo je mali broj osoba koje je policija zatekla u kršenju. Većina je dojava došla od savjesnih građana, poznanika, prijatelja, a možda i članova obitelji koji su rekli da netko ne poštuje mjere samoizolacije. Onda ih je policija zatekla tamo gdje nije smio biti – naveo je Pavličević. Kršenje samoizolacije nije, naglašava, kad se netko nalazi u garaži ili kad radi nešto u vrtu. Osoba se nalazi u samoizolaciji i u svom je okruženju te ne ostvaruje bliski kontakt.

-Ako se osoba vozi po gradu ili ide u trgovine, i taji da je u samoizolaciji – to je kršenje samoizolacije – ističe Pavličević. Najekstremniji oblik kršenja je bio, kako kaže, osobe koja je dva puta zatečena u kršenju.

-Došla je iz jedne susjedne države i automatizmom je trebala biti 14 dana u samoizolaciji, na mjestu adrese koju je sama prijavila na kojoj će se nalaziti. Tamo nije bila, nego je utvrđeno da koristi usluge jednog privatnog smještaja. Poslije je ta ista osoba zatečena u Zračnoj luci Resnik i htjela je napustiti RH, što je bilo drugo kršenje samoizolacije – istaknuo je Pavličević. Mjere samoizolacije ova je osoba prekršila prije uspostavljanja punktova.

Inače, prema dosadašnjoj evidenciji policije, 583 osobe su u samozolaciji. Najviše osoba je s područja Grada Dubrovnika, više od 200. Podjednak broj, između 70 i 80 osoba nalazi se u Pločama, Metkoviću, Konavlima i Župi dubrovačkoj.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist